Rixos Hotels, zincirine 5 yılda 30 halka daha ekleyecek

10 ülkede 30 oteli ile yılda 1 milyon misafir ağırlayan lüks otel zinciri Rixos, 30 yeni otel daha açacak. 2020’ye kadar yüzde 100 büyüyeceklerini dile getiren Rixos Hotels CEO’su Buğra Berberoğlu, Küba, Havana gibi bölgelerde otel açacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YENER KARADENİZ

Başta Türkiye olmak üzere, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta ve Doğu Avrupa’da 30 oteli ile hizmet veren lüks otel zinciri markası Rixos Hotels, zincirine 2020’ye kadar 30 yeni halka daha ekleyecek. BAE, Körfez ülkeleri, Karayipler ve Uzak Doğu’da yeni oteller açacaklarını anlatan Rixos Hotels Grubu CEO’su Buğra Berberoğlu, alanlarında liderliğe yürüyeceklerini söyledi. Rixox Hotels’in yeni dönem hedefleri ile ilgili Rixos Premium Göcek’te gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Buğra Berberoğlu, dünya turizmini olumlu ve olumsuz gelişmelerin yaşandığı coğrafyalar olmak üzere ikiye ayırdı.

Tunus’ta yaşanan terör saldırısı, Çin ve Doğu Türkistan areasında yaşanan sorun, Mısır ve Yunanistan’da yaşanan gelişmelerin dünya turizmini olumsuz etkilediğini kaydenden Berberoğlu, olumlu gelişmeler arasında ise İran, Küba, Meksika ve ABD’da artan talebi gösterdi. Bu alanda Türkiye’nin 2023 hedeflerine de değinen Berberoğlu, yılda 35 milyon misafir ile 6’ncı sırada yer alan Türkiye’nin 2023’te 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir ile gelir düzeyi açısından dünyada ilk sırada olma hedefi olduğunu belirtti. 

Efes antik şehri ve Diyarbakır surlarının Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmiş olması, 3. havalimanı, havayolu şirketlerinin İsviçreli yatırımcılar tarafından satın alınmak istemesi gibi gelişmelerin bu hedefl eri gerçekleştirme noktasında önemli gelişmele olduğunun altını çizen Berberoğlu, “Coğrafi konum olarak 4 saatli uçuş mesafesinde 3 milyar insana ulaşabiliyoruz. Bu 3 milyar insan bizim için çok önemli. Altın çember dediğimiz bu mesafede 11’i Türkiye’de olmak üzere Rixos Hotels’in 30 oteli bulunuyor. Bu 30 otelde yılda 1 milyon kişi ağırlıyoruz” dedi. 

‘Gelişmeleri yakından izliyoruz’ 

Şirket, bu otellerinde zaman zaman yenilemeler de yapıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl gruba ait Tekirova ve Belek otellerini 200 milyon dolara yenilemiş. Rixos Hotels, 3 kıtada 10 ülkede 10 bin oda 22 bin yatak ve 10 bin çalışan ile hizmet veriyor. Türkiye bayrağını 3 kıtada dalgalandırdıklarına dikkat çeken CEO Berberoğlu, ilk kuruluşundan bu yana şirketin en büyük hayalinin dünyanın her yerinde otellerinin olması ve Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak olduğunu hatırlattı.

Bu amaçla dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Berberoğlu, şöyle devam etti: “Yapmak istediğimiz 3 kıtanın dışına çıkmak. Küba’dan, Meksika’dan, ABD’den İran’dan bahsettik. Oralara talep arttı ve biz de o bölgelere otel açmak için çalışmalar yapıyoruz. Yanı sıra Maldivler’de, Uzak Doğu’da Vietnam’da Malezya’da olmak istiyoruz. Mısır’da El-Alameyn’in ardından Şarm El-Şeyh’te bir otel açıyoruz. Bu otel ile Akdeniz kıyısında 3’üncü otelimizi açmış olacağız. Yine Dubai’de Palmiye Adası’nda Marina Bölgesi’nde yeni bir otel açmak için çalışıyoruz. 5 yıl içinde 60 otel, 20 bin oda, 44 bin yatak ile portföyümüzü yüzde 100 artıracağız.” 

Maldivlerde ‘deniz’ aldı, doldurdu

Rixos Hotels, işletmeci yatırımcı ve kiralama yöntemi ile oteller açıyor. Bu kapsamda şirkete ait otellerin 18’i işletmecisi olduğu, 7 tanesi kiralık ve kalanı da yatırımcısı olduğu otellerden oluşuyor. Berberoğlu, bundan sonraki dönemde de yüzde 60-70 oranında işletmeci yöntemi ile büyümeyi tercih edeceklerini kaydetti. Grup, şu anda Küba’da da 880 odalı bir otelin işletmecisi olmak için ileri derecede pazarlık yürütüyor. Küba’da 3-4 otel açacaklarını dile getiren Berberoğlu, 2’sinin resort olacağı bilgisini paylaştı. Bu otellerin her birinde şirket işletmeci olacak. Rixos Maldivler’de ise deniz satın almış ve doldurarak yatırımcısının da kendisinin olacağı bir otel yapacak. Bu proje de fizibilite aşamasında. 

‘Sadece Ruslara bel bağlamıyoruz’ 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, mayıs ayında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 2,46 düşüşle 3,8 milyon kişi oldu. Bu azalmanın, Rusya’dan gelen turist sayısında yüzde 30’a yakın düşüşten kaynaklandığı belirtildi. Bir önceki yılın mayıs ayında 694 bin olan Rus ziyaretçi sayısı, bu yıl yüzde 27,67 düşüşle 501 bine geriledi. Berberoğlu, Rixos Grubu’nda Rus turist sayısında bir azalma olmadığını söyledi. Türkiye’de yüzde 5 azalma olduğunu ancak diğer ülkelerdeki Rus ziyaretçi sayısının bu düşüşün etkisini ortadan kaldırdığına dikkat çeken Berberoğlu, yılda 1 milyon ziyaretçi ağırladıklarını ve sadece Ruslara bel bağlamadıklarını anlattı. Şirket, 2014’te 1 milyon ziyaretçiden 550 milyon dolar gelir elde etmiş. Bu yıl ise hedef bunu yüzde 10 artırmak. 

Göcek’te butler hizmeti veriyor 

Rixos Hotels’in hedeflerinin paylaşıldığı Rixos Premium Göcek, 200 oda ve 14 adet villanın yer aldığı 80 bin metrekarelik bir alanda kurulu. Burada butler hizmetinin yanı sıra çok özel hizmetleri olduğunun altını çizen Berberoğlu, müşteriye A’dan Z’ye ilgi gösterdiklerini, limuzin servisinden özel aşçı servisine, yat servisinden özel havuzlara kadar çeşitli hizmetler verildiğini anlattı. 

Rixos Hotels Grubu CEO’su Buğra Berberoğlu, “Göcek’te şehir merkezine yürüme. Dalaman Havalimanına 20 km mesafedeyiz. Sadece misafirlerimizin kullanımına açık özel plajımız var. Lüksü ve ayrıcalığı hissetmek isteyen müşterilerimiz için 14 adet villamızda özel aşçı ve servis görevlisi hizmetimiz var. Villaların özel havuzları, bünyesinde bulunan spa ve jakuzileriyle misafirlerimize kendi villalarında mahremiyetlerini Premium tatil keyfi ile yaşamalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

‘Körfez’de kapı kapı geziyoruz’

Berberoğlu, Rixos otellerinin ürünlerini çeşitlendirdiğini, 6 ay hizmet veren sezon otellerinden olmadıklına dikkat çekti. “360 gün otelcilik bizim işimiz” diyen Berberoğlu, kültürden sağlığa, kış turizminden şehir otellerine kadar bir çok alanda hizmet verdiklerini, en iyi oldukları işin ise resort otelcilik işi olduğunu söyledi. Gruba ait 30 otelin yüzde 70’i resort, yüzde 30’u ise şehir otellerinden oluşuyor. Ancak geldikleri seviyeyi geliştirmek için pazarlama çalışmalarına hız verdiklerini de dile getiren Berberoğlu, Körfez Bölgelerinde kapı kapı gezerek müşterileri bilgilendirdiklerini, diğer pazarlarda da şirket bilinirliğini artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir