Şahin Sucukları 200 milyon TL ciro hedefliyor

1923'te üretime başlayan Şahin Sucukları bu yılın sonunda 200 milyon lira ciro ile kapatmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şahin Sucukları, bu yılı 200 milyon ciro ile kapatmayı hedeflediğini duyurdu.

Şirket yıl sonunda satışlarda net yüzde 27 oranında büyüme hedefliyor.

Öte yandan aktif olarak 13 bin 274 ulusal mağaza ile çalışan Şahin, bu sayıyı yüzde 20 artırarak 16 bin mağazaya ulaşma planları yapıyor.

Şahin Sucukları Yönetim Kurulu Danışmanı Hakan Sinangil, her türlü zorluğa rağmen 2016 yılında da istikrarlı büyüme çizgisiyle hedeflerine doğru emin adımlarla yol aldıklarını anlatıyor.  

Yaptıkları yenilikçi yatırımların da pozitif etkisiyle 2015 yılı büyüme hızında sektör ortalamasının üzerine çıktıklarını ifade eden Sinangil, “İSO İkinci 500 firma arasında çok büyük bir sıçrama yaparak zirveye doğru ilerleme başarısını gösterdik. Yaptığımız yenilikçi yatırımların odağına her zaman tüketici ihtiyaçlarını koyduk; yatırım stratejilerimizi her zaman tüketicilerin güncel piyasa taleplerine dayandırarak hazırladık ve bu önemli sıralamada öne çıktık” diye konuştu. 

"Ar-Ge'ye ağırlık veriyoruz"

Müşterilerin taleplerini karşılamaya odaklı Ar-Ge çalışmalarına da ağırlık verdiklerini vurgulayan Sinangil, “Özellikle yenilikçi bir şirket olarak, marka yönetim stratejilerimizi, odağını bu temel ilkelerimizin oluşturduğu her türlü yeniliğe açık tutuyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu stratejilere dayanarak geliştirdiğimiz 96 farklı çeşit ürünün, toplam 33 bin noktaya dağıtımını yapıyoruz. Bu da bizi, Türkiye’nin en değerli 85. firması ve halkın sucuk denince ilk akla gelen ismi olarak öne çıkarıyor. Halkımızın verdiği bu desteğe dayanarak, gıda alanında, yalnızca işlenmiş et sektöründe faaliyet göstermemize rağmen, 2015 sonunda toplam 163 milyon 847 bin 397 lira üretimden net satış rakamına ulaşan ve İSO İkinci 500’de 182. Büyük Firma sırasına oturan 4 bin kişilik Şahin ailesi olarak Şahinsever tüm değerli Türk halkımıza teşekkürlerimizi, minnetlerimizi sunuyoruz. Şahin Sucukları olarak, Anadolu’nun merkezi Kayseri’de, bir küçük köyden 93 sene önce başlayan namuslu-dürüst-güvenilir imalat, tüm modern teknolojileri kullanarak, sağlık ön planda alın teri ile coşmaya devam ediyor.”