Şekerbank'ın kârı 60.7 milyon lira

İlk çeyrek verilere göre, bankanın aktif büyüklüğü 14.5milyar TL’ye ulaşırken, özkaynakları da 1.5 milyar lira olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Şekerbank'ın solo net karı yılın ilk çeyreğinde yüzde 100 artışla 60.7 milyon lira olarak gerçekleşti.

Bankanın KAP'a gönderdiği solo mali tablolara göre, Şekerbank'ın 2011 sonunda 8.51 milyar lira olan krediler ve alacakları yüzde 2 artışla 8.68 milyar liraya ulaştı.  

Bankanın yaptığı yazılı açıklamada da Şekerbank'ın mevduat büyüklüğünün bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 14 artışla 9.4 milyar liraya ulaştığı belirtilerek, toplam kredi hacminin, 2011 ilk 3 aya göre yüzde 12 artışla 8.9 milyar liraya çıktığı kaydedildi.

İlk çeyrek verilerine göre, bankanın aktif büyüklüğü 14.5milyar TL’ye ulaşırken, özkaynakları da 1.5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, aktiflerinin yüzde 61’inin kredilerden oluştuğunu belirterek, "2002 yılında bankacılık sektörünün aktif yapısı içindeki kredi oranı yüzde 25iken, bu oran günümüzde yüzde 57 civarında seyrediyor. Aynı oran bankamızda, uzun yıllardan bu yana sektörün üzerinde gerçekleşiyor. İlk çeyrek konsolide olmayan bilançomuza göre, toplam aktiflerimizin yüzde 61’ini krediler oluşturuyor. Bu oranı önümüzdeki dönemde daha da yukarı çekmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Operasyonel giderlerinin yüzde 27’sini bankacılık hizmet gelirleri ile karşıladıklarına dikkat çeken Uluşahin, verimliliğe odaklandıklarını belirterek şunları söyledi: "Bunun sonucunda, karlılığımızı yüzde 100 artırmayı başardık. Son 3aylık dönemde operasyonel giderlerimizin yüzde 27’sini bankacılık hizmet gelirleri ile karşıladık. Operasyonel verimlilik yönünde attığımız adımlarla bu oranı artırarak hizmet kalitemizi daha da yükseltmeyi hedefliyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir