Somçelik Raf, depolama sistemlerinde ürün çeşitliliğini artıracak

Depolama rafı üretimine 2013 yılında başlayan firmanın Kayseri OSB'de bulunan iki fabrikası 20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 30 bin metrekare alanda üretim yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Depo, market, mağazalara yönelik raf sistemleri üreten Somçelik Raf, soğutma grubu dışındaki tüm ürünlerin imalat ve satışını yapıyor. Bu yıl depolama rafı alanında ürün çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini belirten Somçelik Raf Yönetim Kurulu Başkanı Levent Somtaş, böylece depolara yönelik satış faaliyetlerini genişleteceklerini söyledi. Yurtiçinde üç bölge müdürlüğü, dört bölge şefliği ve 20 bayi ile faaliyet gösterdiklerini kaydeden Somtaş, bugün itibarıyla 30 ülkeye de ihracat yaptıklarını belirtti. 2016 yılında makine parkına teknolojik yatırımlar yaptıkları bilgisini veren Somtaş, "Bu yıl da ağırlıklı olarak depolama sistemleri alanında yatırımlara devam ederek, tüm ürün gruplarımızda çeşitliliği artıracağız" dedi.

Depolama rafı üretimine 2013 yılında başladıklarını hatırlatan Levent Somtaş, "Kayseri OSB'de bulunan iki fabrikamızda 20 bin metrekaresi kapalı, 30 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. Market sektörüne hizmet veren KOBİ'lerin pazar paylarının gittikçe azaldığını, ulusal firmalar ve zincir marketlerin daha etkin hale geldiğini görüyoruz. Bunun dışında depo-depolama sistemleri de yaygınlaşıyor. Biz de bu alana gerekli yatırımımızı yaptık" diye konuştu. Depo raf sistemlerine yönelik yatırımlara ağırlık vereceklerini kaydeden Somtaş, ulusal firmalar nezdinde depolama- lojistik sektöründe daha etkin konuma gelmeyi hedefl ediklerinin altını çizdi.

"Temel hedefimiz, teknoloji kullanımında süreklilik"

Somçelik markasını büyütmek için yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Levent Somtaş, "Ürün çeşitliliğini artırarak, üretim kapasitesini büyütmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca marka bilinirliğini artırmayı ve yurtdışı çalışmalarına daha fazla ağırlık vermeyi hedefl iyoruz. Yurtiçinde de daha aktif bir satış teşkilatlanması oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan sektörün yönlendirmesi ve müşteri talepleri doğrultusunda ürün çeşitliliğine gidebileceklerinin altını çizen Somtaş, "Mühendislerden ve üretim hatlarında tecrübesi bulunan personelden oluşan Ar-Ge bölümümüzde, yeni ürünlerin ortaya çıkarılmasını, etkin üretim yöntemlerinin tespit ve uygulamasını, teknolojik gelişmelerin, yeni malzeme, ürün ve araçların takibini yapıyoruz" dedi. Somtaş, üretim hatlarında yeni teknolojiyi, uygun üretim yöntemleriyle uygulamayı ve bunun sürekliliğini sağlamayı temel hedef belirlediklerini dile getirdi.

Somçelik'in sektördeki diğer firmalardan ‘hizmet' anlayışı ile ayrılmaya odaklandığını söyleyen Levent Somtaş, "Pazardaki fiyat yapısı aşağı yukarı belli. Sonuçta hepimiz aynı hammaddeyi kullanıyor, bu hammaddeyi aynı yerlerden alıyoruz. Öne çıkan unsurun hizmet kalitesi olduğunu düşünüyoruz. Sunduğumuz ürünlerde ayrılmaya çalıştığımız nokta 'hizmet' konusunda. Sektörümüzdeki marka üreticiler açısından ürün kalitesi önemli ve zaten belli bir kalite çıtasının üzerinde üretim gerçekleştirmek gerekiyor. Bu durumda fark yaratan asıl unsur hizmet" ifadelerini kullandı. Ürünlerinde kaliteyi hep üst standartta tuttuklarını ve bunun yanında hizmet konusunda öne çıkmaya çalıştıklarının altını çizen Somtaş, "Satış sürecinde müşterilerin beklentilerini en iyi şekilde algılayıp buna cevap verebilmeye özen gösteriyoruz. Ayrica kurulum ve sonrasında verdiğimiz teknik destek ile muaddil firmalar içinde öne çıktığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

"2016 yılında ABD'ye ihracata başladık"

Yurt dışında faaliyet gösterdikleri pazarlada bayilerinin bulunduğunu kaydeden Somtaş, Balkanlar, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleri, Türk cumhuriyetleri, Afrika, Rusya ve Avrupa'yı kapsayan geniş pazar ağında 30 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Somtaş, 2016 yılında pazarlarına ABD'yi de eklediklerini kaydetti. İç pazarda da yurt genelinde faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Somtaş, "Her bölgede müşterilerimiz var. Yerel, ulusal ve uluslararası firmalar, marketler, bölgesel zincirler, kamu kurumları ve kuruluşları ile çalışıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir