Sur Yapı Bursa’da 650 milyon dolarlık ‘Marka’ açıyor

Sur Yapı, 1 Haziran’da Bursa Nilüfer’de Marka AVM’yi açıyor. 650 milyon dolarlık yatırımla yapılan AVM, 3 bin kişye istihdam sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

Sur Yapı, Kağıthane, Çekmeköy ve Bayrampaşa’dan sonra 4. AVM projesini Bursa’nın Nilüfer ilçesinde açacak. 650 milyon dolarlık yatırımla 1 Haziran’da kapılarını açacak olan Marka AVM, 75 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak. 250 mağaza ile faaliyet gösterecek olan alışveriş merkezinde, 35 kafe ve restoran, 1.400 kişi oturma kapasiteli bir yeme-içme alanı ile geniş bir teras alanı bulunuyor. Yüzde 90’a yakın bölümü kiralanan AVM’nin açılış günü mağazaların yüzde 60’nın açılması bekleniyor. Basın toplantısıyla açılacak AVM hakkında bilgi veren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z.Altan Elmas, halihazaırda 550 bin metrekarelik ticari pörtföye sahip olduklarını Marka AVM ile birlikte bu rakamın 735 bine çıkacağını söyledi. Bu metrekarenin 2.2 milyar dolara denk geldiğini belirten Elmas, ticari yatırımlarının süreceğini belirterek “Antalya’da 1.300 milyon metrekarelik alanda yapacağımız kentsel dönüşüm projesinde ticari alanlar olacak. Bu projedeki alanların dahil edilmesiyle elimizdeki ticari alanların büyüklüğü 1 milyon metrekareye çıkacak” diye konuştu.

12 milyon ziyaretçi bekliyor

AVM’nin kiralama ve yönetimini ECE Türkiye tarafından yapılacağını aktaran Elmas, 2 milyon 750 bin nüfusa sahip Bursa’da yaptıkları AVM’nin büyüklük itibariyle Bilecik ve Balıkesir gibi çevre iller içinde bir çekim merkezi olduğununu söyledi. Aynı zamanda yabancılarında tercih edeceği bir AVM olacağını anlatan Altan Elmas, “Projemizdeki rezidansların yüzde 30’nu Körfez’den gelen yatırımcıya sattık” dedi. Bursa’nın her yıl nüfusunun arttığına dikkat çeken Elmas, “Bu artışın 30 bini göçle geliyor. Ayda 1 milyon yılda ise 12 milyon ziyaretçi ve 750 milyon TL ciro bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Altan Elmas 1800 araçlık otoparka sahip olan alışveriş merkezinde 3 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti.

Rezidanslar Ağustos’ta teslim edilecek

Uludağ manzaralı 373 rezidans dairesinin inşaat ve satışı ise devam ettiğini anlatan Altan Elmas, konut bölümünde teslimlerin ise ağustos ayında yapılacağını kaydetti. Altan Elmas, gayrimenkul sektörünün büyümesi için mortgage sisteminin oturtulması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Bugün sadece bankacılık üzerinden yürüyen bir konut kredi sistemi var. Sistemin büyümesi için Türkiye’de artık 2’ncil gayrimenkul piyasalarının oluşturulması gerekiyor. Bunun için gayrimenkul sertifikası, gayrimenkul fonları, sukuk ve islami mortgage ile gayrimenkul piyasaları derinleştirilmeli. Böylece bankacılık üzerinden yürüyen sistemi daha geniş bir tabana yaymak mümkün olacak.”