Ünlü yatırımcı Haque tecrübelerini anlatacak

Dünyanın en önemli ilk beş risk sermayedarı arasında sayılan iş adamı Promod Haque, İstanbul'da yatırım tecrübesi ve fikirlerini aktaracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın en önemli ilk beş risk sermayedarı arasında sayılan iş adamı Promod Haque, 6 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek "Keiretsu Forum 2. European Angel Capital Expo"da yatırım tecrübesi ve fikirlerini aktaracak.

Keiretsu Forum Türkiye açıklamasına göre, dünya çapında 31 şubesi, 1.400'ün üzerinde yatırımcı üyesi bulunan ABD tabanlı uluslararası melek yatırımcı şirketi Keiretsu Forumun bu yılki European Angel Capital Expo toplantısı İstanbul'da yapılacak. Ünlü yatırımcı ve risk sermayedarı Promod Haque, Keiretsu Forum 2. European Angel Capital Expo'da yatırım tecrübesi ve fikirlerini katılımcılar ile paylaşacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keiretsu Forum İstanbul Genel Müdürü Aslı Işınak Gözören, Keiretsu Forum'un Türkiye yatırımcı üyelerinin iki yıl içinde dokuz farklı girişimci şirkete yaklaşık 4 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını ifade etti.  

Gözören, bu yıl aralarında Silikon Vadisinin de dahil olduğu, dünyanın farklı ülkelerinden pek çok milyarder melek yatırımcıyı Türkiye'ye getirdiklerini belirterek, "Bu melek yatırımcılar arasında Silikon Vadisi'nde 35 milyar dolarlık bir portföyü yöneten Promod Haque da bulunuyor. Keiretsu Forum'un sektör kısıtlaması olmadığı için mobil aplikasyon, e-ticaret sitesi, eğitim, ilaç, otopark otomasyonu ve hızlı tüketim firmaları gibi farklı sektörlerde yatırımlar yapıldı" ifadelerini kullandı.  

Türkiye'de girişim başına 25 bin ile 500 bin dolar arası yatırım gerçekleştirildiğini aktaran Gözören, İstanbul'daki buluşmaya katılmak isteyen iş adamlarının "www.keiretsuforum.com.tr" web sitesi  üzerinden online başvuru yapabileceklerini bildirdi.  

Açıklamada verilen bilgiye göre, Norwest Venture Partners (NVP) üst düzey yönetici ortaklarından Promod Haque'un portföyünde, içinde 20'den fazlası halka arz edilen 60 şirket bulunuyor. Silikon Vadisi'nin en önemli yatırımcılarından kabul edilen Haque, 2004 yılında Forbes'un Midas Listesi'nde 1 numaralı risk yatırımcısı seçilmiş, 2014 Forbes Billionaires "Hall of Fame"de yer almıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir