Vestel televizyonlar Android oluyor

Vestel, teknoloji devi Google işbirliğiyle Android TV üretecek. (Selenay YAĞCI)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI

Barselona'da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi'ne altıncı kez katılan Vestel, teknoloji devi Google ile yeni bir işbirliğine daha imza attı.

Fuarda Google ile birlikte Android işletim sisteminin son sürümü Pie ile çalışan Android TV üreteceğini açıkladı. Vestel, Android TV ürün gamını 2019 yılı Mayıs ayında Türkiye'den başlamak üzere Avrupa'da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Vestel Android TV ile tüketiciler filmlere, canlı maç sonuçlarına anında erişebilmenin yanı sıra aynı ekran üzerinden sesli komutla ortam ışıklarını kontrol edebilecek. Tüketiciler tıpkı telefonlardaki gibi televizyonlardan da binlerce uygulamaya erişebilecek. Ayrıca TV'lerini Google asistan sayesinde sesli komutla çalıştırabilecek.

İthal telefona yüzde 50 ÖTV yerlinin önünü açar

Fuarda Türk basınıyla biraraya gelen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Vestel sadece bir TV üreticisi veya bir beyaz eşya perakendecisi değil, global bir teknoloji şirketidir. Android TV de bu adımlardan biri. Fuarda sergilediğimiz ürünlerimiz dünya devleriyle nasıl yarıştığımızı gösteriyor" dedi.

Erdoğan şunları kaydetti: "Zor bir yılı geride bıraktık. Ancak bu zorlukları ihracatla aştık. Şu an 155 ülkeye ihracat yapıyoruz. Gelirlerimizin yüzde 70'i yurt dışından geliyor. Kurdaki artışın etkisiyle Türkiye'de akıllı telefon satışlarımız bir miktar düştü ancak orada eski pazar payımıza döneceğimize inanıyorum. Piyasa canlanmaya başladı."

Erdoğan, ithal telefonlarda yüzde 50'ye kadar ÖTV artışını öngören düzenlemenin de yerli telefon satışlarını artırmasını beklediğini söyledi.

Venus V7 görücüye çıktı

Vestel'in orta segmente hitap edecek Venus V7 telefonu ilk kez Barselona'da tanıtıldı. Venus V7'nin 6.2 inç 19:9 damla çentikli ekranı bulunuyor. Venus'ün yeni telefonunda çift SIM kart desteği, 8 MP ön ve 13+2 MP arka kamerası, yapay zekalı arka kamerasında portre çekim moduyla dikkat çekiyor. Ayrıca V7'de yüz tanıma teknolojisi de bulunuyor. Ayrıca şubat ayında raflardaki yerini alan Vestel'in telefondaki amiral gemisi Venus Z30 modeli de Google Asistan ve sağlık kitiyle birlikte satılmaya başlandı.