Vestel, Toshiba'yla lisans anlaşması imzaladı

Vestel Ticaret, Toshiba Visual Solutions ile Avrupa pazarı için marka lisans anlaşması imzaladığını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vestel Elektronik bağlı ortaklığı Vestel Ticaret'in bugün Toshiba Visual Solutions Corporation ile Avrupa pazarı için bir marka lisans anlaşması imzaladı. Anlaşma, iki üreticinin de katıldığı Avrupa'nın önemli tüketici elektroniği fuarı IFA'da duyuruldu. Ayrıca Vestel tarafından konuyla ilgili olarak KAP'a da bir açıklama yapıldı.

KAP'a yapılan açıklamaya göre, ilk etapta beş yıl süreyle geçerli olacak anlaşma, Toshiba markası lisansı altında televizyon üretimi, satışı, pazarlaması ve dağıtımına ilişkin hakları kapsıyor.

Açıklamaya göre, imzalanan marka lisans anlaşması ile Toshiba markalı televizyonların Avrupa'daki pazar payının orta vadede yüzde 5'in üzerine çıkarılması ve Vestel'in Avrupa televizyon pazarındaki rekabet gücünün ve markalı satışlarının artırılması hedefleniyor.

Sharp Corp. marka lisansını geri almak istiyorSharp, Vestel'den marka lisansını geri almak istiyor

'Pazar payımızı artıracağız'

Toshiba ile İngiltere’de başlamak üzere, Avrupa pazarında geniş bir dağıtım ağı kurmayı hedeflediklerini belirten Turan Erdoğan bu işbirliği ile ilgili şunları ifade etti: “Toshiba ile uzun yıllardır süregelen yakın işbirliğimizi geliştirmekten gurur duyuyoruz. Toshiba’nın mükemmel marka ve teknoloji mirası, ile Vestel’in engin altyapısı, destek ağı ve güçlü perakende ilişkileri birleşince ortaya doğal bir uyum çıkıyor. Yüksek kaliteye sahip Toshiba ürünleri dünya çapında çok büyük bir üne sahip, dolayısıyla Toshiba ürünlerini premier TV markası olarak Avrupa’da sunmak bizim için önemli bir fırsat. Hedefimiz Toshiba’nın pazar payını yüzde 5’in üzerine çıkarmak. Vestel olarak hali hazırda yüzde 20 paya sahip olduğumuz Avrupa TV pazarında bu yeni anlaşma, bizi daha da yükseğe taşıyacak.”

Bu konularda ilginizi çekebilir