Vodafone'un 4G kapsamı 28 ülkeye çıktı

4G uluslararası dolaşım hizmetini Türkiye'de sunan ilk ve tek operatör Vodafone Red, hizmeti ağının kapsamını 28 ülkeye çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, mayıs ayında duyurduğu 4G uluslararası dolaşım hizmeti ağının kapsamını 28 ülkeye çıkardığını bildirdi. 

Vodafone açıklamasına göre 4G destekli akıllı cihaz sahibi Vodafone Red aboneleri, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Malezya, Norveç, Portekiz, Romanya, Rusya, Singapur, Sri Lanka, Tayland, Tayvan, Yeni Zelanda ve Yunanistan'da 4G teknolojisinin tüm olanaklarından faydalanabiliyor. 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Vodafone Grubu'nun tüm dünyada 4G teknolojisinin oluşmasına ve gelişmesine öncülük ettiğini, bu kapsamda 4G uluslararası dolaşım ağını da hızla genişlettiğini anımsatarak,  "Vodafone, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda en son teknolojiyi kucaklayan, ihtiyaçları karşılayan çözümler geliştiriyor. Grubumuz, 4G teknolojisinin global olarak oluşmasına ve gelişmesine ciddi katkılar sağlıyor. Bugün itibariyle, Vodafone'un faaliyet gösterdiği 15 ülke ve pazarda 6,7 milyon 4G abonesi bulunuyor"  ifadelerini kullandı. 

Öğüt, Vodafone Grubu'nun 4G şebeke erişiminin, Avrupa nüfusunun yüzde 52'sini kapsadığını belirterek, şunları kaydetti: 

"30 yıla yakın tecrübesiyle 2G ve 3G'de olduğu gibi 4G teknolojisinin hayata geçmesinde de önemli bir rol üstlenen Vodafone Grubu, 4G dolaşım konusunda da önemli adımlar atıyor. 31 Ekim 2014 tarihi itibariyle, 11'inde Vodafone, 17'sinde ise diğer operatörler tarafından olmak üzere, toplam 28 ülkede, Vodafone Red abonelerine 4G uluslararası dolaşım hizmeti sunuluyor. Vodafone, yakın gelecekte, dünyadaki diğer mobil operatörlere kıyasla daha fazla sayıda ülkede ultra hızlı 4G dolaşım hizmeti sunacak. Biz de 4G uluslararası dolaşım hizmetini Türkiye'de sunan ilk ve tek operatör olarak, Vodafone Red abonelerimize, 28 ülkeyi kapsayan geniş bir coğrafyada 4G teknolojisinin özelliklerinden yararlanma imkânı veriyoruz. Abonelerimizi, daha fazla ülkede, mobil iletişimde daha yüksek aktarım hızları, kapasite ve kalite sunan 4G teknolojisinin olanaklarından yararlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." 

Öğüt, Vodafone Türkiye'nin 4G hazırlıklarına ilişkin de şu bilgileri verdi: 

"4G'ye hazırlık çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 4G'yi Türkiye'de canlı yayına alma hedefine yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda, İstanbul, Ankara ve İzmir'de tüm baz istasyonlarımızı SingleRAN teknolojisini içerecek şekilde yeniledik. SingleRAN teknolojisine sahip baz istasyonları, küçük yenileme operasyonları ile 4G için de kullanılabilme özelliği taşıyor. Diğer yandan, 4G uluslararası dolaşım hizmetine başladıktan sonra bu alanda cihaz erişilebilirliğini artırmak için de adım attık ve Türkiye'de üretilen 4G özellikli ilk akıllı telefon Vodafone Smart 4 power'ı ürettik. 4G teknolojisi açısından büyük öneme sahip fiber altyapı için yatırımlarımızı artırdık ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) ile imzaladığımız anlaşmayı da kapsayacak şekilde toplamda 300 milyon lira yatırım bedeline ulaşacak büyük bir adım attık. Diğer yandan, 4G teknolojisini kitlelerle buluşturmak için etkinlikler düzenledik. Türkiye'de şu anda altyapımız en son teknolojiye sahip." 

Lisans verilmeye başlandığında, Vodafone Türkiye olarak 4G'ye geçmeye hazır olduklarına işaret eden Öğüt, "Hükümetimizin genişbanda olan inancını ve 4G yetkilendirilmesini 2015'te bitirme kararlılığını destekliyor, bunu genişbandın yaygınlaşmasının önündeki fiber ve baz istasyonları ile ilgili engelleri hep birlikte kaldırabileceğimiz bir fırsat olarak görüyoruz. Geleceğin teknolojisi olarak gördüğümüz 4G mobil internet şebekesini abonelerimize ilk günden itibaren en hızlı ve en kolay şekilde ulaştırmak üzere çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Ülkemiz için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde Vodafone Grubu'ndan aldığımız destek ve cesaretle yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir