Yapı Kredi'nin yönettiği 7 fonun notu teyit edildi

Yapı Kredi Portföy'ün yönettiği 7 fonun kalite notu Fitch Ratings tarafından teyit edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de ilk kez yatırım ve emeklilik fonlarında uluslararası derecelendirmeye sahip olan Yapı Kredi Portföy'ün yöneticisi olduğu üç bireysel emeklilik ve dört yatırım fonu, daha önce almış olduğu "Güçlü" ve "İyi" notlarını korudu. 

Fitch Ratings, Yapı Kredi Portföy'ün yönetimindeki Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ A Tipi Şemsiye Fonu'na Bağlı Koç Şirketleri İştirak Alt Fonu ile Yapı ve Kredi Bankası AŞ A Tipi Şemsiye Fonu'na Bağlı Hisse Senedi Alt Fonu'nun "Güçlü (Strong)", Yapı ve Kredi Bankası AŞ B Tipi Şemsiye Fonu'na Bağlı Özel Bankacılık Büyüme Amaçlı Değişken Alt Fon ile Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ B Tipi Şemsiye Fonu'na Bağlı Uzun Vadeli Tahvil ve Bono Alt Fon'unun ise "İyi (Good)" olan notlarını üçüncü kez teyit etti. 

Fitch Ratings, ayrıca Yapı Kredi Portföy'ün yöneticisi olduğu Allianz Yaşam ve Emeklilik Birinci Esnek Grup Emeklilik Yatırım Fonu, Allianz Yaşam ve Emeklilik Esnek Emeklilik Yatırım Fonu ile Allianz Yaşam ve Emeklilik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Grup Emeklilik Yatırım Fonu'nun fon kalite notlarını "İyi (Good)" olarak belirledi.

13,8 milyar liralık bir portföy büyüklüğü yönetiyoruz  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay, Türkiye'de öncülüğünü üstlendikleri uluslararası fon derecelendirmesiyle sektörde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yapı Kredi Portföy olarak 31 Ekim 2015 tarihi itibariyle SPK verilerine göre 13,8 milyar liralık bir portföy büyüklüğü yönetiyoruz. Yatırımcılarımızın birikimlerine yön verirken uluslararası standartlarda hizmet sunmayı her zaman ilke edindik. Fonlarımızın sahip olduğu uluslararası kalite dereceleri de bu yönde atmış olduğumuz adımlarımızın sağlamlığını ispat eder nitelikte" ifadelerini kullandı. 

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, Yapı Kredi Portföy, mayıs ayında da uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından Portföy Yönetimi alanında verilen global standartlarda en yüksek derecelendirme notu olarak kabul edilen Highest Standards notuna layık görülmüştü. 

Fitch Ratings'in de aralarında bulunduğu uluslararası derecelendirme kuruluşları bu değerlendirmeyi, yatırım ve risk yönetimi süreçlerindeki uzmanlık kalitesi, makroekonomik, teknik analizler ile beslenen araştırma süreçleri ve yatırım komitelerinin etkinliği gibi global standartlarda belirlenmiş fon kalite kriterlerini baz alarak yapıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir