Yeni Steve Jobs'lar Türkiye'den çıkacak

Aktif Bank, "Melek Yatırımcı Bulma Kılavuzu" yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir, “Yeni Steve Jobs’lar Türkiye’den çıkacak” dedi. Halisdemir ayrıca yeni Steve Jobs’ların çıkacağı sektörlerin de tarım, maden ve hizmetlerden geleceği öngörüsünde bulundu. 

Aktif Bank, Avrupa Melek Yatırım Ağı’nın (EBAN) Avrupalı girişimciler için hazırlamış olduğu kitabı yerelleştirerek Türk girişimcilerine sundu. “Melek Yatırımcı Bulma Kılavuzu” adlı kitabın yayımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Önder Halisdemir, “Biz girişimci ve girişimcilerin sayısı ve niteliğinin artmasını kendimize vazife edindik” diye konuştu. 

Halisdemir, şöyle devam etti: “Gençken en büyük hayalimiz ‘en iyi şirkette en dolgun maaşla memur olmaktı. Ne yapacağımızı büyüklerimiz söyler, biz de elimizden geleni ardına koymazdık. Ama mutfakta her malzeme olsa da yemeği pişiren yani girişimci olmadı mı hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Şimdi ben de yaparım diyen gençler yetiştirmek üzere herkes seferber oldu. Bir ülke girişimcileri kadar zengindir. Her bir girişim, 4 kişiye iş sağlıyor. ” 

Bu nedenle girişimcilik ekosistemini destekleyen tüm işlerin içinde olduklarını anlatan Halisdemir, son olarak ekonominin temel taşı melek yatırımcılar ve girişimciler için her türlü konunun detaylı anlatıldığı “Melek Yatırımcı Bulma Kılavuzu” adlı kitapçığı Türkiye’ye uyarladıklarını belirtti. Kitabın ilk 30 bin adetlik baskısının girişimcilere ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştireceklerini de ifade eden Halisdemir, Türk girişimcilere bu alanda Türkiye’de yayınlanan ilk el kitabını kazandırmış olduklarını söyledi. Toplantıya, EBAN - Avrupa Melek Yatırım Ağı Onursal Başkanı Paulo Andrez de katılırken Türkiye’nin kamu-özel sektör işbirliği ile oluşturduğu vergi teşviği ile desteklediği Melek Yatırımcı eko sisteminin örnek bir uygulama olduğunu anlatarak Türkiye’nin bu konudaki potansiyelini realize etme başarısını göstereceğini kaydetti. TBAA - Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı & Links Angel BAN Melek Yatırım Ağı Başkanı Baybars Altuntaş da yaptığı konuşmada Türkiye’nin bu konuda önemli adımlar attığını belirterek şimdi BIST’in işbirliği ile ‘exit - çıkış’ boşluğunun da tamamlanacağını söyledi. 

İşin püf noktalarını anlatıyor 

Girişimcilerin özellikle melek yatırımcılar kanalıyla özkaynak bulma süreciyle ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırma amacıyla hazırlanan kitapta, girişimcilere de sermaye bulma süreci, yatırımcı ile girişimci arasındaki ilişkinin püf noktaları, yatırımcı anlaşması, vergi avantajlarıyla ilgili tavsiyeler veriliyor.