'Biz masumuz'

Fenerbahçe kafilesini Trabzon'a getiren otobüse yapılan silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan, ardından da dün adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Emre A. ile Nihat S. suçlamaları reddetti, olayı kınadıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan, ardından da dün adli kontrol şartıyla serbest bırakılan kişiler konuştu.

Yaşanan olayla bir ilgileri bulunmadığını kaydeden Emre A., "Rize'ye gittim, dönüşte de normal bir vatandaş gibi olay anına rastladım. Facebook'da sadece taraftarlık duygusundan ötürü, Fenerbahçe otobüsünün Sürmene'de saldırıdan ötürü önünün kesildiğini Facebook'ta paylaştım. Sonra da o paylaşımdan ötürü gözaltına alındım. Olay bu. Ben koyu fanatik değilim ama Trabzonspor'u da seviyorum. Fenerbahçe'ye karşı bir düşmanlığım yok. Sadece bir paylaşım yaptım. Bu olayı da kesinlikle kınıyorum. Çünkü vahşet. Böyle bir şeye ben destek olmam. O şoför eziyet çekti, ölebilirdi de. Yaptığım paylaşım yanlış algılandı" dedi.

Olayı polislerden öğrendim

Arazide bulunan av tüfeğini kullandığı iddia edilen Nihat S. de, yaşananları kınadığını dile getirdi, "Biz suçlu değil mağduruz. Beni, Emre'nin teyze oğlu olduğum için aldılar. Bu olayla uzaktan yakından hiçbir alakam yok. Olayın nerde, saat kaçta olduğunu da polislerden öğrendim. Olay günü evdeydim. Ben çalışan bir adamım" diye konuştu. Fenerbahçe otobüsüne yönelik saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki şüphelinin avukatı Turan Çelik de, " Ele geçen kovanların o tüfekten ateşlendiği yönünde rapor var. Fakat otobüse isabet eden saçmaların ele geçen tüfekten çıkıp çıkmadığının bilimsel olarak tespiti mümkün değilö dedi.

Savcı itiraz etti

Bu arada, zanlıların adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına yapılan itirazı değerlendiren Mahkeme talebi reddetti. Savcı bunun üzerine Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Hazırlanan dosya Trabzon'a gönderilecek.