'Bursa şanına yakışır stadyuma sahip oldu'

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle şölen havasında açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük anıtsal yapılarından biri olan Bursa Büyükşehir Stadyumu törenle açıldı. 

Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine Fettah Can konseri ve bando gösterisinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efk an Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları da katıldı. Tören, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve futbolcuların sloganlar eşliğinde sahaya çıkması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Mutluyum, Bursa şanına yakışır böyle güzel bir stadyuma sahip oldu. Çünkü Bursaspor sıradan bir kulüp değil. Bursaspor şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona da böyle bir stadyum yakışırdı. Altyapınızı gezdim, gördüm. Güçlü bir altyapıya sahip olan Bursaspor şu andaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro bu son değişiklikle Hamza hocayla farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım bunu da söyleyeyim. Bu seyirci inşallah sabırla Bursaspor’un layık olduğu yere çıktığını görecektir. Bursaspor’a başarılar dilerken, birliğinizden beraberliğinizden taviz vermeyin. Bizim biliyorsunuz 4 başlığımız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu duygularla Bursaspor’a bu sezonda tekrar başarılar diliyorum.” 

‘Bursa tarihinin en büyük eseri’ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, yaptığı konuşmada, Bursa’da çok özel bir n yaşadıklarını belirterek, 190 bin metrekare alanı ile belediye ve Bursa tarihinin en büyük eserini hizmete açtıklarını söyledi. Bursa’ya ve Türkiye’ye prestij kazandıran yeni stadyumun daha tamamlanmadan dünyada ses getiren ödüller aldığını hatırlatan Altepe, “Yaklaşık 50 milyon TL’lik katkısı ile Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ve tüm katkı sağlayanlara Bursa halkı adına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın destek ve himayelerinde gerçekleşen bu yapı ülkemizin ve kentlerimiz geldiği konumu ortaya koyan güzel bir eser olmuştur. Dünyada parmakla gösterilen bir stadyum olmuştur” dedi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da 2002 yılından itibaren uygulanan politikaların sonuçlarından birinin de Bursa stadyumu olduğunu belirterek, stadyumun Bursa’ya hayırlı olmasını diledi. 

İlk maçın başlangıç vuruşunu Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Türkiye Şöhretler Karması ve Bursa Şöhretler Karması maçının başlangıç vuruşunu Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

3213123-b.jpg