'Formanın hakkını verecekler'

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda karşılaşacakları Hollanda maçında, milli futbolcuların formanın hakkını vereceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın karşılaşacakları Hollanda maçında gülen tarafın ay-yıldızlı ekip olacağını, milli futbolcuların formanın hakkını vereceğini söyledi.

Terim, karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Torku Arena'da, milli futbolcu Selçuk İnan ile gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Hollanda karşısında Konya'da iyi bir futbol gecesi olacağını düşündüğü belirterek, "90 dakika, hatta uzatmalar da bittiğinde gülen taraf biz oluruz. Oyuncularımın o formanın hakkını vereceğine eminim" dedi.

Sakat oyuncuların durumuyla ilgili bilgi veren tecrübeli teknik adam, Şener Özbayraklı'nın kasığında bir rahatsızlığı olduğunu ancak yarınki maçta oynayacağını vurgulayarak, "Asıl sorunu Serdar Aziz'de yaşıyoruz. Bu oyuncuyu saat saat tedavi etmeye çalışıyoruz. Durumu yarınki maçtan önce belli olacak" diye konuştu.

Fatih Terim, grup kuralarının çekildiği anda Hollanda'nın birinci, Türkiye'nin de ikinci sırada yer alacağını düşündüklerini ancak iyi mücadele vermeyen her iki ülkenin de istediği yerde olmadığını dile getirdi. Terim, Hollanda'nın kötü sonuçlar almasının futbolunun iyi olmayacağı anlamına gelmeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim konuşmamız gereken sıkıntılar Hollanda'dan çok değişik. Hollanda o an aldığı skorun sıkıntısını yaşayabilir. Bir sonraki maça tekrar hazırlanır. Ülkemizin sıkıntısı hiçbir zaman skor olmamıştır. Skorlar en son bakmamız gereken sorundur. Futbolun birçok sorununu masaya yatırıp halletmemiz gerekir. Benim 7 senelik kontratı imzalamamın sebebi budur."

"Volkan Demirel benim evladım"

Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel'in milli takımda olmamasıyla ilgili açıklamalarına değinen Terim, "Volkan Demirel benim evladım. Ülkeye hizmet etmiş kalecilerden biri. Şu anda milli takımda bulunan 3 kaleci de birbirinden değerli. Onlara haksızlık etmeyelim. Onlara en büyük desteği de Volkan Demirel'in vermesi gerekir. 1990 yılından beri birçok futbolcuya sahip çıktım. Bu durumu burada bırakalım. Kapanmasında yarar var" ifadelerini kullandı.

Kaleci konusunda da çoktan karar verdiğine dikkati çeken Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Volkan Babacan'dan hiçbir tereddüdüm yok. Yarın maçta ona çok güveniyorum. Ayrıca her oyuncum her mevkide oynamalı. Her oyuncuya uygun mevkiler ararsanız sıkıntı başlar. Letonya maçına nazaran kurguda değişiklik olabilir. Toplu halde oynamamız gereken bir maç. Bloklar arasında bütünlüğü sağlamalıyız. Önümüzde çok açık bir tablo var. Kazanırsak çok avantajlı duruma geçeceğiz. Beraberlikte ise matematiksel şansımız devam ediyor. Oyuncularım bu durumun farkında olacak kadar zeki ve hazırlar."

"Bir kere de biz gidelim" 

Milli futbolcu Selçuk İnan da Letonya maçındaki sonucun şansızlık ve beceriksizlik olduğunu ifade etti.Hollanda maçını çok önemsediklerini vurgulayan Selçuk İnan, Galatasaray'dan takım arkadaşı Wesley Sneijder ile kampa katılmadan önce konuştuklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Sneijder ile konuştuk. Onlar için Avrupa Şampiyonası'na katılmak çok önemli. Ben Sneijder'e şunu söyledim; 'her sene Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'na katılıyorsunuz. Bir kere de katılmayın, ne olacak. Bir kere de biz gidelim.' İnşallah benim söylediklerim gerçekleşir ve turnuvaya biz gideriz."