'Şike' davası ertelendi

Yeniden görülmeye başlanan 'futbolda şike' davasında karar bugün de çıkmadı. Duruşma 5 Ekim tarihine ertelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı "Futbolda şike" davasının 4. duruşması bugün yapıldı. Duruşmada erteleme kararı çıktı ve 5 Ekim Pazartesi gününe ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin salonunun küçük olması nedeniyle duruşma, Çağlayan Adalet Sarayı'nın büyük salonunda, ses ve görüntü kayıtı yapılarak gerçekleşti. Duruşmaya sanıklar eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Olgun Peker ve Ahmet Çelebi katılırken, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu diğer sanıkları avukatları temsil etti. 

Duruşmada, davanın müdahili Trabzonspor AŞ, Bucaspor ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun avukatları da hazır bulundu. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve eski Galatasaray Spor Kulübü Yöneticisi Lütfi Arıboğan da duruşmaya tanık olarak katıldı.  

Davanın geçmişi 

Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları verdi. Temyiz incelemesini 17 Ocak 2014'te tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezasını onarken, diğerlerini bozdu. Yargıtay'ın kararı üzerine dava dosyası, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.  

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, başvuru üzerine, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti. Trabzonspor ve Bucaspor'un bu karara itirazları ise reddedildi.  

Davanın yeniden görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Ocak 2015'te verdiği ara kararla, 6 sanıklı yeniden yargılama dosyası ile Yargıtay'dan bozulan 31 sanıklı dosyanın birleştirilmesine karar verdi.