'Temennimiz takım halinde dünya şampiyonluğu'

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, ''Temennimiz takım halinde dünya şampiyonu olabilmek'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
TAHRAN - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Dünya Kupası'nda takım halinde şampiyon olmak istediklerini söyledi.
Dünya Kupası müsabakaları için İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Hamza Yerlikaya, AA muhabirine verdiği demeçte, grekoromen stilde dünya üçüncülüğü kazanan güreşçileri kutladığını belirtti.
''Tabi ki hedefimiz şampiyonluktu'' diyen Yerlikaya, ileri ki zamanda bunun telafi edileceğini ve takım halinde şampiyon olmayı umduklarını kaydetti.
Yerlikaya, Serbest Güreş Milli Takımı'nın yapacağı müsabakalarla ilgili de ''Temennimiz takım halinde dünya şampiyonu olabilmek. Bunu arzu ediyoruz'' dedi.
Yerlikaya, ''Başbakanımızın, bakanımızın vermiş olduğu imkanları sporcu kardeşlerimize seferber ediyoruz. Her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız ülkemizi, milletimizi en iyi şekilde layıkıyla temsil edebilmek'' diye konuştu.
Uzun vadedeki hedeflerinin 2020'deki olimpiyatlar olduğunu anlatan Yerlikaya, ''Güreş olarak her sıklette alternatifli altın madalya alacak kardeşlerimizi oraya yetiştirmek istiyoruz. Genç, yetenekli ve atik arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, evlatlarımızı yetiştirip orada daha başarılı bir güreş camiası arzu ediyoruz'' değerlendirmesini yaptı.
 
''Güreş, olimpiyatların beş halkasının birini temsil ediyor''
 
Yerlikaya, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu'nun, güreşi olimpiyatlardan çıkarma yönündeki kararının da Mayıs ayında genel kurulda reddedileceğini söyledi.
''Güreş, olimpiyatların beş halkasının birini temsil ediyor'' diyen Yerlikaya, insanlığın ilk sporlarından biri olan güreşin olimpiyatlardan çıkarılması bir yana bunun tartışılmasını bile doğru bulmadığını ifade etti.
Hatadan kısa sürede dönüleceği inancını dile getiren Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da IOC'ye bu konuda yazı yazdığını hatırlattı.
Yerlikaya, ''Ben inanıyorum, asla ve katiyen olimpiyattan çıkarılmak gibi birşey söz konusu olmayacak'' ifadesini kullandı.