100 milyon dolarlık rüşvet iddiası

Futboldan 90 gün men cezası alan FIFA Başkanı Blatter'in, 100 milyon dolarlık rüşvet skandalında rol oynadığı iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Futboldan 90 gün men cezası alan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter'in, 100 milyon dolarlık rüşvet skandalında rol oynadığı ileri sürüldü. 

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberinde, ISL isimli şirket tarafından eski FIFA Başkanı Joao Havelange ve eski icra kurulu üyesi Ricardo Teixeira'nın da yer aldığı çok sayıda kişiye televizyon hakları karşılığında 100 milyon dolar verilmesi sürecinde Blatter'ın da rolünün olduğu ileri sürüldü.

Rüşvet iddialarından haberinin olmadığını belirten 79 yaşındaki Blatter, süreçte yer aldığı yönündeki suçlamaları reddetmişti. İddiaya göre ise İsviçreli futbol adamı, 2018 ve 2022 Dünya Kupalarının oylamalarında Teixeira'nın aktif rol olmasına izin verdi.

BBC'de yayımlanan Panaroma programının ekibinin, Havelange tarafından yazıldığı anlaşılan bir mektubu gördüğü, mektupta Blatter'ın ISL tarafından yapılan ödemelerden haberdar olduğu bilgisinin yer aldığı paylaşıldı.