12 Dev Adam olimpiyat elemelerinde

FIBA, A Milli Erkek Basketbol takımını 2016 Rio Olimpiyat elemelerinde yer alacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), A Milli Erkek Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde yer alacağını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamada, milli takımın 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2015) final grubu ve FIBA dünya sıralamasındaki yeri nedeniyle elemelere davet edildiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra Letonya ve Hırvatistan'ın da elemelere çağrıldığı kaydedildi.

EuroBasket 2015'te kota alamayan ve elemeler için ev sahipliği verilmeyen Türkiye, FIBA'nın davetiyle olimpiyatlar için mücadele etme hakkı kazanmış oldu.

Olimpiyat elemeleri turnuvasına 4-10 Temmuz'da İtalya, Filipinler ve Sırbistan ev sahipliği yapacak. Altışarlı üç grupta ilk sırayı alacak ekipler, 2016 Rio Olimpiyat Olimpiyatları’na katılma hakkı elde edecek.

TBF Başkanı Erdenay: Dünya sıralamasındaki yerimiz sayesinde elemelere gidiyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, FIBA Avrupa Başkanı ve TBF Onursal Başkanı Turgay Demirel'in girişimleri ve milli takımın dünya sıralamasındaki yeri sayesinde, elemelerde mücadele etme hakkı kazandıklarını söyledi.

Erdenay, ev sahibi ülkeler açıklandıktan sonra FIBA'nın yaptığı toplantıda böyle bir karar çıktığını aktararak, "Türk basketbolunun dünyadaki gücü çok önemli. Dünya sıralamasındaki yerimiz sayesinde elemelere gidiyoruz. Turgay Demirel'in de çabasıyla bu hakkı kazandık. Olimpiyat elemelerine gidecek olmak mutluluk verici. Tabii FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in de orada olması bizim için büyük avantaj oldu" ifadelerini kullandı.

FIBA Avrupa Başkanı Demirel: Türkiye'nin basketbol gelişimi göz önüne alındı.

FIBA Avrupa Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Onursal Başkanı Turgay Demirel, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde yer almasıyla ilgili "Türkiye'nin daha önce camia olarak basketboldaki gelişimi ve yatırımları göz önüne alındı" dedi.

Demirel'in TBF'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, FIBA'nın Filipinler, Sırbistan ve İtalya'yı elemeleri düzenlemek için ev sahibi seçtiğini anlatarak, "Zor bir süreç oldu. Filipinler, Sırbistan ve İtalya hak ettiği için öncelik oldu. Toplam 18 takımın katılacağı elemelerde diğer takımlar yer alırken, Türkiye'nin daha önce camia olarak basketboldaki gelişimi ve yatırımları göz önüne alındı. Türkiye'de belki de bir ilk yaşanacak ve basketbolda hem kadın hem de erkek milli takımlarımız olimpiyatlara katılma başarısı gösterecek" ifadelerini kullandı.

TBF Üst Yöneticisi (CEO) Hidayet Türkoğlu ise milli takımın elemelere katılmasını sağlayanlara teşekkür ederek, "A Milli Erkek Takımı, 2016 Olimpiyatları için elemelere katılacak. Ay-yıldızlılarımızın bu organizasyonda yer almasında çaba gösteren ve emeği geçen FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ile TBF Başkanı Harun Erdenay'a teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.