7 puanlık farkın kapanması zor

Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilen Fenerbahçe'de, teknik direktör Aykut Kocaman, Galatasaray ile aralarındaki 7 puanlık farkın kapanmasının zor olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilen Fenerbahçe ligin bitimine 4 hafta kala Galatasaray'ın 7 puan gerisine düştü.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, sahalarında Fenerbahçe'yi 2-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, teknik ekibi ve futbolcularını tebrik ederek, "Galibiyeti hak eden taraf bizdik. Hocamız genç bir oyuncu olan Ahmet Çalık'a kadroda yer vererek bir risk aldı ancak genç oyuncumuz da herkes gibi görevini yaptı" diye konuştu.

Teknik direktör Fuat Çapa'nın gönderileceği yönünde spekülasyonlar olduğunu ifade eden Cavcav, şunları söyledi:

"Fuat Çapa'nın gönderileceği haberleri doğru değil. Fuat hocayla yolumuza devam edeceğiz. Fenerbahçe'yi de Galatasaray'ı da yendik ama şampiyon tayin etmek bize ait bir şey değil. Vleminckx konusunda ise herkes gibi biz de kiralık oyuncu alıyoruz, inşallah bonservisini de alırız."

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa da 90 dakika için söylediklerinin futbolcular tarafından sahada uygulanmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İkinci devrenin en iyi futbol oynayan takımı ile karşılaştıklarını anlatan Çapa, "Fenerbahçe iyi futbol oynuyor. İşimiz kolay değildi. Kendimizi onlarla aynı kefeye koymak mümkün değil. Cesur oynayarak, iyi sonuç almak istiyorduk. İyi sonuç alan oyuncularımızı kutluyorum. Goller hariç net pozisyonlar bulamadık. Fenerbahçe'ye perşembe günü canı gönülden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Karşılaşmada 18-19 yaşlarındaki genç oyuncu Ahmet Çalık'a forma verdiğini ifade eden Çapa, "Türk futboluna kazandırdık. Siz onlara güvenmezseniz, kendilerini nasıl gösterecekler" dedi.

Karşılaşmada oyundan alınan Jimmy Durmaz'ın kendisine tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Fuat Çapa, "Herkes birbirinin emeğine saygı duymak zorunda. Oyuna giren de yüreğiyle oynayacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Kocaman: 7 puanlık farkın kapanması zor

Spor Toto Süper Lig'de, deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilen Fenerbahçe'de, teknik direktör Aykut Kocaman, Galatasaray ile aralarındaki 7 puanlık farkın kapanmasının zor olduğunu söyledi.

Karşılaşma sonrasındaki basın toplantısında konuşan Kocaman, maçla ilgili fazla yorum yapmak istemediğini belirterek, "Kazanmamız gereken bir maçtı. Çünkü aradaki fark 7 puana çıkmıştı. Başaramadık" dedi.

İlk yarıda en iyi oyunu oynadıklarını vurgulayan teknik direktör Kocaman, şöyle devam etti:

"Takım savunmasında hatalar yaptık. Çok ofansif girişimlerimize rağmen yetmedi. Amacımız üç puanla bitirmekti. Bu saatten sonra Galatasaray ile 7 puanlık farkı kapatmanın kolay olmayacağının farkındayım. Futbol matematik içinde kolay yer bir bulan bir oyun değil. Matematiksel şansımız sürüyor. Galatasaray'ın bu gücüyle kolay yitireceğini sanmıyorum."

Takım savunmasının bu maçta öneminin ortaya çıktığını ifade eden Kocaman, "Bundan sonra Benfica maçına yoğunlaşmak zorundayız. İnsanlar duygularla yaşar. Profesyonel insanlar bu geçişleri iyi yapmalı" değerlendirmesini yaptı