Almanya ve ABD ikinci turda

FİFA Dünya Kupası G Grubu'nda ABD ve Almanya'nın karşıya karşıya geldiği maçta panzerler rakiplerini tek golle geçti. Bu sonuca göre iki takım da ikinci tura yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RECIFE - 2014 FIFA Dünya Kupası'nda G Grubu maçında Almanya, ABD'yi 1-0 yendi. Almanya, grubu lider tamamlarken ABD ise yenilmesine rağmen üst tura çıktı. 

G Grubu'nun üçüncü ve son maçında, Brezilya'nın Recife kentindeki Arena Pernambuco'da Almanya ile ABD karşılaştı. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Almanya oldu. Thomas Müller ve Toni Kross ile kaleyi yoklayan Almanya, ABD kalecisi Tim Howard'ı geçemedi. 

Gana'nın etkili geldiği 28. dakikada ilginç bir pozisyon yaşandı. Geçen sezon Beşiktaş forması giyen Jermain Jones, sağ kanattan yapılan ortada ceza sahasına girerken hakemle çarpışarak yerde kaldı ve pozisyondan yararlanamadı. 

35. dakikada etkili gelen Almanya'da Mesut Özil defansı geçerek Tim Howard ile karşı karşıya kalırken,  ABD'li kaleci bu pozisyonda da başarılıydı. İki takımının da pozisyona girmekte zorlandığı karşılaşmada ilk devre, golsüz eşitlikle sonuçlandı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf yine Almanya oldu. Sağ kanattan yapılan köşe vuruşunda Höwedes'in kafa vuruşu kaleci Howard'dan dönerken, ceza sahası dışında topla buluşan Thomas Müller, 57. dakikada fileleri şık bir vuruşla havalandırarak turnuvadaki 4. golüne imza attı: 1-0 

Golün ardından topa daha fazla sahip olarak oyunun kontrolünü ele alan Almanya karşısında ABD pozisyon bulmakta çok zorlandı. Karşılaşmanın uzatma saniyelerinde Alejandro Bedoya ile etkili olabile ABD, bu pozisyondan faydalanamadı ve maçı 1-0 kaybetti. 

Almanya 7 puanla grubunu ilk sırada tamamlarken, 4 puanlı ABD averaj farkıyla adını üst tura yazdıran diğer takım oldu. 

Gana ve Portekiz 'elveda' dedi

Grubun diğer karşılaşmasında ise Portekiz, Gana'yı 2-1 yendi. Her iki takım da Dünya Kupası'na veda etti. 

5. dakikada gelişen Portekiz atağında sağ kanatta topla buluşan Cristiano Ronaldo'nun orta-şut karışımı vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak taca çıktı. 

19. dakikada Joao Pereira'nın sağ taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde uygun durumda topla buluşan Cristiano Ronaldo'nun kafayla yaptığı vuruşta, kaleci Fatawu Dauda meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 

20. dakikada Gana atağında savunmadan atılan uzun topla kaleciyle karşı karşıya kalan Asamoah Gyan'ın vuruşunda, kaleci Beto meşin yuvarlağı ayaklarıyla uzaklaştırdı.  

31. dakikada Miguel Veleso'nun sol taraftan yaptığı ortada ters bir vuruş yapan John Boye, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 1-0 

Karşılaşmanın ilk yarısı, Portekiz'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

57. dakikada Gana beraberliği yakaladı. Hızlı gelişen Gana atağında Kwadwo Asamoah'ın sol taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Asamoah Gyan, kafayla yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1 

61. dakikada Asamoah Gyan'ın sol taraftan ortasında uygun durumda topla buluşan Majeed Waris, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruş yapınca, takımını öne geçirme şansını kullanamadı.  

80. dakikada gelişen Portekiz atağında sol taraftan yapılan ortada kaleci Fatawu Dauda'nın tokatladığı top kısa düştü ve Cristiano Ronaldo'nun önünde kaldı. Bu futbolcu, yaptığı sert ve düzgün vuruşla, takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1