Anadolu Efes iki sayıyla mağlup oldu

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 15. hafta maçında İspanya'nın Real Madrid ekibine 80-78 yenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 15. hafta maçında İspanya'nın Real Madrid ekibine 80-78 yenildi.

Anadolu Efes bu sonuçla ligde 8. kez mağlup olurken, Real Madrid 10. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmaya pota altında Reyes ve Ayon ile bulduğu basketlerle başlayan Real Madrid, ilk 2 dakikayı 6-0 önde geçti. Rakibine, Paul, Cedi Osman ve Brown ile karşılık veren Anadolu Efes, 5. dakikada skoru eşitledi: 9-9. Lacivert-beyazlı takım, boyalı alanda Dunston ve Brown, dış atışta da Paul ile ürettiği basketlerle ilk periyodu 22-21 önde bitirdi.

İkinci periyoda 7-2'lik seriyle başlayan Anadolu Efes, 13. dakikada skoru 29-23 yaptı. Ancak daha sonra çok top kaybı yapan ve hücumda da zorlanan lacivert-beyazlı takım karşısında, Hunter, Fernandez ve Randolph ile sayı bulan Real Madrid, soyunma odasına 37-36 önde gitti.

Maçta ikinci yarının ilk bölümünde rakip takım başantrenörü ve oyuncularına çalınan teknik fauller sonrası serbest atışlardan bulduğu sayılarla üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes, 24. dakikada skoru 43-39'a getirdi. Sonradan oyuna dahil olan Thompkins ve Doncic ile üst üste dış atışlardan sayı bulan Real Madrid, 26. dakikada skoru lehine çevirdi: 49-51. Cedi Osman ve Heurtel'in basketleriyle üstünlüğü tekrar ele geçiren Anadolu Efes, son periyoda 63-61 önde girdi.

Son çeyreğin ilk bölümünde Fernandez ile skor bulan Real Madrid'e, Brown ve Dunston ikilisiyle karşılık veren Anadolu Efes, 37. dakikada 72-71 üstünlüğünü sürdürdü. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada son dakikaya 78-78 berabere girilirken, Real Madrid bitime 32 saniye kala Ayon'un basketiyle skoru 78-80 yaptı. Anadolu Efes'in son hücumunda, Heurtel'in atışında potaya giden topu Ayon blokladı ve Real Madrid müsabakadan 80-78 galip ayrıldı.