Belhanda resmen Galatasaray'da

Galatasaray'ın yeni transferi Younes Belhanda, kendisini 4 yıllığına sarı-kırmızılı yapan imzayı attı. Faslı oyuncuya yıllık 3 milyon 350 bin euro ödenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray, Dinamo Kiev ekibinden kadrosuna kattığı Younes Belhanda ile Türk Telekom Stadyumu'nda 4 yıllık sözleşme imzaladı.

İmza törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belhanda, "Galatasaray, Türkiye'nin bir numaralı kulübü. Avrupa'da başarı kazanmış tek Türk kulübü. Bu konuda konuşmaya gerek yok. Futbol direktörümüz beni ziyarete geldiğinde söylemiştim. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan teklif geldi. Hep Galatasaray'dan teklif gelmesini bekledim. Hayalim gerçekleşti" diye konuştu.

"Seneijder ile oynamak benim için gurur"

Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder ile oynayacak olmasının sorulması üzerine Belhanda, "Sneijder ile oynamak benim için çok önemli bir gurur olacaktır. Çok teknik ve iyi futbolcularla oynamak herkesi heyecanlandırır. Gol atarsam her türlü akrobasiyi sahada görebilirsiniz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

4 senede 4 takım değiştirmesi için ise Faslı futbolcu, "Uzun yılar Fransa futbolunda istikrar yakaladım. Dinamo Kiev ve kısa süreli Schalke maceram var. Sonra da Nice'de forma giydim. Nice'in ekonomik imkanları daha fazlasını müsaade etmedi ve Galatasaray'a geldim" ifadelerini kullandı.

Özbek: Nokta transferlerden bir tanesi

İmza töreninde açıklamada bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de, "Galatasaray'ın nokta transferlerinden bir tanesi. Önümüzdeki sezon Galatasaray'ın başarısı için koşturacak genç bir arkadaşımız. Başarılı ve huzurlu bir sezon geçirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Belhanda'nın alacağı ücret

Galatasaray, Younes Belhanda'nın transferi için kulübü Dinamo Kiev'e 8 milyon euro bonservis bedeli ödeneceğini açıkladı. Oyuncuya ise yıllık 3 milyon 350 bin euro ödenecek.

Sarı-kırmızılı takımdan yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklama şu şekilde:

"Profesyonel futbolcu Youns Belhanda ve kulübü FC Dynamo Kyiv ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 8.000.000 EUR tutarında transfer bedeli ödenecektir.

Ayrıca, bonuslara istinaden maksimum 2.000.000 euro (net) olmak üzere,
Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 500.000 euro net
Kulübümüzün 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 250.000 euro net
Futbolcunun forma giyeceği her bir yirmi beşinci resmi maça istinaden 250.000 euro net
Futbolcunun kendisiyle de 2017-2018 futbol sezonundan başlamak üzere 4 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.