Beşiktaş veda etti

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Club Brugge takımına 3-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UEFA Avrupa Ligi temsilcimiz Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Belçika temsilcisi Clup Brugge'e 3-1 yenilerek çeyrek final turnuvaya veda etti

Maçtan notlar

Beşiktaş ile Belçika'nın Club Brugge takımı arasındaki UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Atatürk Olimpiyat Stadı, tarihi günlerinden birini yaşadı. 

Atatürk Olimpiyat Stadı'nı dolduran 70 bine yakın siyah-beyazlı taraftar, çeyrek final yolundaki önemli maçta takımlarını yalnız bırakmadı. 

besiktas---.jpg

besiiktas.jpg

UEFA Avrupa Ligi'nin seyirci rekorunun kırılması beklenen karşılaşmaya büyük ilgi gösteren taraftarlar, maçın başlamasına saatler kala Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tribünlerini doldurarak, takımlarına destek verdi. 

Bu arada 200 kadar Club Brugge taraftarları da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.  

Çift forvet 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Club Brugge karşısında 5-1 kazandıkları Kayseri Erciyesspor maçındaki gibi takımını sahaya çift forvetle sürdü. 

Çeyrek finale yükselmek için galibiyete ihtiyacı olan siyah-beyazlılarda, Demba Ba ve Mustafa Pektemek forvette görev aldılar. 

Tolga Zengin, 7 maç sonra sahada 

Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Tolga Zengin, 7 resmi maç sonra takımdaki yerini aldı. 

Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Tolga Zengin, Club Brugge maçı ile formasına kavuştu. 

Bursaspor ile 15 Şubat'ta oynanan Spor Toto Süper Lig 20. hafta maçında sakatlanan Tolga, daha sonra ligde 4, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 3 karşılaşmada forma giyemedi. 

Opare sağda 

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Club Brugge maçında forma giyemeyen Serdar Kurtuluş'un yerine savunmanın sağında Daniel Opare oynadı. 

Pedro Franco ile Necip Uysal, savunmanın göbeğinde, Ramon Motta ise solda görev aldı. Orta alanda ise Gökhan Töre, Veli Kavlak, Tolgay Arslan ve Olcay Şahan şans buldu. 

Hutchinson yedek, Sosa yok  

Beşiktaş'ta sakatlıktan yeni kurtulan Atiba Hutchinson yedek kulübesinde yer alırken, sakatlığı geçmeyen Jose Sosa ise kadroya alınmadı. 

Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Cenk Gönen, Atınç Nukan, Ersan Gülüm, Atiba Hutchinson, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun oturdu. 

Club Brugge'de tek değişiklik 

Club Brugge Teknik Direktörü Michel Preudhomme, ilk maçtaki kadrodan tek değişiklik yaparak takımını sahaya çıkardı. 

Belçika ekibinde ilk maçta kadroda yer almayan Jose Izquerdo, ilk 11'de sahaya çıkarken, Mbombo ise yedek soyundu. 

Bakan Kılıç da maçta 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Beşiktaş-Club Brugge maçını izledi. 

Kılıç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'la birlikte protokol tribününden karşılaşmayı takip etti. 

UEFA Beşiktaş'ı kutladı  

UEFA, 112. kuruluş yıldönümü nedeniyle resmi internet sitesindeki Beşiktaş-Club Brugge maç sayfasında siyah-beyazlı kulübü kutladı. 

Sitede İngilizce "Doğum günün kutlu olsun Beşiktaş" ifadesi yer alırken, nice 112 yıllara dileğinde bulunuldu. 

Başkan Orman'dan dostluk yemeği   

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA delegesi ve Club Brugge yetkililerine dostluk yemeği verdi. 

Akaretler'de bulunan Vogue Restaurant'ta düzenlenen dostluk yemeğine, Beşiktaş Kulübü adına başkan Fikret Orman'la birlikte, genel sekreter Ahmet Ürkmezgil, futbol dış ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Erdal Torunoğulları, UEFA Delegesi Dag Vestlund, Club Brugge adına ise kulübün sahibi ve başkanı Bart Verhaeghe, üst düzey yönetici (CEO) Vincent Mannaert, genel Sekreter Jacques De Nolf, kurumsal direktör Carl Lennerts ve onursal yönetim kurulu üyesi Chris Caestecker katıldı. 

Yemek sonunda Ahmet Ürkmezgil ve Erdal Torunoğulları, konuklarına çeşitli hediyeler verdi.