Beşiktaş'ta çifte bayram

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'de 2015-16 sezonunun ilk derbisinde Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi tek farkla yendi. 

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Beşiktaş'ın gollerini 20. dakikada Simon Kjaer (kendi kalesine), 24 ve 74. dakikalarda Mario Gomez atarken, Fenerbahçe'nin golleri ise 32. dakikada Dusko Tosic (kendi kalesine), 65. dakikada Robin van Persie'den geldi.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 13'e yükselterek, averajla haftayı lider kapattı. Aynı puandaki Fenerbahçe ise ikinci sıraya geriledi.

756756756-b.jpg

938 gün sonra derbi kazandı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan derbi maçta Fenerbahçe'yi Mario Gomez'in 2, Simon Kjaer'in kendi kalesine attığı gollerle 3-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde çıktığı ilk derbi mücadelesinden galibiyetle ayrıldı. 

Hırvat teknik adam Slaven Bilic yönetiminde Galatasaray ve Fenerbahçe yaptığı son 8 derbi mücadelesinde gülemeyen "Kara Kartallar" uzunca bir sürenin ardından taraftarlarına derbi galibiyeti hediye etti. Son derbi zaferini 2012-2013 futbol sezonunun ikinci yarısında, 3 Mart 2013 tarihinde yine Fenerbahçe'ye karşı aynı skorla elde eden Beşiktaş, 938 gün sonra derbi bir mücadelesini kazandı.

Dört maç sonra gol attı

Beşiktaş, derbilerde 4 maç sonra gol atabildi.

Ligde geçen sezon yaptığı derbi mücadelelerinde gol bulamayan siyah-beyazlılar, 4 maçın ardından rakip fileleri havalandırdı. 

En son 2013-2014 sezonunun ikinci yarısında 1-1 biten Fenerbahçe derbisinde gol atabilen Beşiktaş, geçen 4 mücadele ve 525 günün ardından bir derbi maçta gol kaydetti.