BJK ve IMG-Doğuş anlaşmayı imzaladı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) ve Doğuş Grubu'nun ortak girişimi olan IMG-Doğuş, stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
İSTANBUL – Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) ve Doğuş Grubu'nun ortak girişimi olan IMG-Doğuş, stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Konuyla ilgili yapılan ortak açıklamaya göre, imzalanan stratejik işbirliği anlaşması, BJK'nın ve Stad'ın tüm ticari haklarının, IMG tarafından temsilini içeriyor. Bu kapsamda IMG, isim hakları, reklam, forma sponsorluğu, teknik sponsorluk ve resmi tedarikçileri içeren pek çok sponsorluğun geliştirilmesi konusunda da çalışmalar yürütecek. IMG-Doğuş ayrıca, yeni Stad projesine ilişkin bir iş planı hazırlanması konusunda da BJK'ya destek verecek. Yeni yapılan stadyumların ticarileştirilmesinde IMG, şu anda 2014'te Brezilya'da ve 2018'de Rusya'da gerçekleştirilecek olan FIFA Dünya Kupası çerçevesinde bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
 
Anlaşma kapsamında IMG-Doğuş, Stad'ın tasarım ve geliştirme çalışmalarına destek vermenin yanı sıra farklı gelir kaynaklarının oluşturulmasına yönelik konseptler geliştirecek. Hayata geçirilecek ilk projeler, İnönü'ye Veda Projesi paralelinde "Vodafone İstanbul Calling" müzik festivalinin düzenlenmesi, yapılması planlanan Yeni Sezon Hazırlık Kamp Tesisleri'nin geliştirilmesine katkı sağlanması, Beşiktaş TV konusunda know-how paylaşımı ve var olan Futbol Altyapı Akademisi'nin dünya standartlarına ulaştırılması için işbirliğinde bulunmak olacak. IMG-Doğuş ve BJK ayrıca, "Stadyum Yönetiminde Mükemmellik Merkezi" yaratılması konusunda da işbirliği içerisinde bulunacak. Açıklamaya göre, stratejik işbirliği anlaşması imza töreni için düzenlenen basın toplantısında konuşan BJK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, "Bu işbirliğinin kulüp yönetimi anlayışımıza yeni bir boyut kazandıracağına inanıyoruz" dedi.
 
IMG-Doğuş ortaklığı adına konuşan IMG Futbol Bölüm Başkanı Jefferson Slack, IMG-Doğuş ve BJK arasındaki bu yeni işbirliğinden büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını söyledi. Beşiktaş kulübünün, Türkiye'de muazzam bir geçmişe sahip olduğunu ve 100 yılı aşkın süredir sayısız başarılara imza attığını belirten Jefferson Slack, "IMG-Doğuş'un Türkiye pazarındaki bilgi birikimi ve tecrübesinin, Kulüp üzerinde çok önemli ve pozitif bir etkiye sahip olacağına inanıyoruz. Bu işbirliğinin, başarılı ve uzun vadeli bir birliktelik olmasını umuyoruz" dedi.
 
IMG-Doğuş ve BJK arasındaki işbirliğini değerlendiren IMG-Doğuş Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Akhan ise "IMG-Doğuş ortaklığının, başta Beşiktaş Jimnastik Kulübü olmak üzere, tüm Türk sporuna en üst seviyede hizmet vereceğini açıklamaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi. Akhan, IMG-Doğuş olarak, bu anlaşma çerçevesinde, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün yöneteceği stadın tasarım ve geliştirme çalışmalarına katkıda bulunmanın yanı sıra, Kulüp için farklı gelir kaynaklarının oluşturulmasına yönelik konseptlerin geliştirilmesi, stadın pazarlama faaliyetleri ve kulübe ait isim hakkı, sponsorluk, reklam, loca ve VIP bölümü gibi ticari hakların satışı konusunda da çalışacaklarını açıkladı.