Cenk Gönen, Malaga'da

İspanya ekibi Malaga, Galatasaray'dan kaleci Cenk Gönen'i kadrosuna kattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekibi Malaga, Galatasaray'dan kaleci Cenk Gönen'i transfer etti.

Malaga Kulübünden yapılan açıklamada, sağlık kontrolünden geçen 29 yaşındaki milli kaleciyle 2020'ye kadar sözleşme imzalandığı bildirildi.

"Ayrılığın iki sebebi var"

Galatasaray taraftarı için sosyal medya hesabından bir veda mesajı yayımlayan Cenk Gönen şu ifadeleri kullandı:

"İki sezon boyunca formasını terletmekten gurur ve mutluluk duyduğum Galatasaray'dan ayrılmış bulunmaktayım.Bu ayrılığın iki sebebi var.Birincisi kariyer hedeflerimden biri olan avrupanın beş büyük liginden en az birinde oynamak.İkincisi bu kariyer hedefimi gerçekleştirip Türk kalecilik tarihine geçmek ve yerli kalecilere örnek olmak. Galatasaray'a geldiğimden bugüne kadar geçen sürede nezih bir ortamda kaliteli insanlarla çalışma fırsatı buldum.Bizi her zaman destekleyen taraftarlarımızı da hep minnet ile hatırlayacağım.Bu vesile ile Galatasaray'da tanıştığım ve çalıştığım herkese ve büyük taraftarlarımıza çok teşekkür ederim.Galatasaray'a bundan sonraki süreçte başarılar dilerim. Selam ve saygılarımla."

Denizlispor, Altay, Beşiktaş ve son olarak Galatasaray'da forma giyen Cenk Gönen, yedek kaleci olarak yer aldığı sarı-kırmızılı takımda geçen sezon 8 maça çıktı.