Cim Bom'a altın 3 puan

Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasının en kritik maçında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İlk 4 haftayı 10 puanla kapatarak Fenerbahçe ile birlikte zirvede yer alan Trabzonspor, 5 puanla 10'uncu sırada yer alan Galatasaray'ı konuk etti. Spor Toto Süper Lig'de 5'inci haftanın en kritik maçında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yenerek kötü gidişe son verdi. Sarı kırmızılılara altın değerinde 3 puan kazandıran gol, 83. dakikada Bilal Kısa'nın serbest atışında kaleci Onur'un büyük hatasında M'bia'nın ters vuruşu sonucunda geldi. İki takımın da çok sayıda gol fırsatından yararlanamadığı maçta bordo mavililerin 2, sarı kırmızılıların 1 şutu direkten döndü. Galatasaray bu galibiyetle puanını 8'e yükseltirken, Trabzonspor 10 puanda kaldı.

Trabzonspor'da 3 değişiklik

Trabzonspor teknik direktörü Şota Arveladze, takımının geçen hafta oynadığı Kayserispor maçı kadrosunda 3 değişiklik yaptı. Gürcü teknik adam Kayserispor maçında ilk 11’de oynayan Alper, Yusuf ve Mehmet Ekici’yi Galatasaray karşısında yedek kulübesine çekti. Bu oyuncuların yerine Marko Marin, Özer ve Okay Galatasaray karşısında görev yaptı.

Marko Marin ilk defa

Bordo mavililerin sezon başında İngiltere’nin Chelsea kulübünden kiraladığı Alman oyuncu Marko Marin, bordo mavili takımda ilk defa Galatasaray karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıktı. Marko Marin, daha önce Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında ikinci yarıda oyuna girmişti.

Cardozo yine yedek

Trabzonspor’da Dame N’Doye’nin transferinin ardından yedeğe düşen Oscar Cardozo, Galatasaray maçında da ilk 11’e giremedi. Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında ikinci yarıda oyuna girip attığı 2 golle takımına 4 puan kazandıran Cardozo, Şota Arveladze tarafından yine yedek güç olarak kulübede tutuldu. N’Doye ise ilk 11’de sahaya sürüldü.

Okay 1 maç sonra

Trabzonspor’un sezon başında Kayserispor’dan alıp ortaya koyduğu performansla ilk 11’in vazgeçilmez oyuncuları arasına giren Okay Yokuşlu, bir maç aradan sonra formasına kavuştu. U21 milli takımının Hollanda ile yaptığı maçta sakatlandığı için ligdeki Kayserispor maçında oynayamayan Okay, sakatlığının tamamen geçmesinin ardından Galatasaray’a karşı görev yaptı.

Mehmet Ekici sürprizi

Trabzonspor teknik direktörü Şota, herhangi bir sakatlığı olmamasına rağmen sürpriz şekilde Mehmet Ekici’ye ilk 11’de görev vermedi. Sakatlığı nedeniyle 4 maç takımını yalnız bırakan Mehmet Ekici, geçen haftaki Kayserispor maçıyla ilk 11’e geri dönmesines rağmen performansıyla yeterli bulunmamıştı.

Ağustos ayının futbolcusu Mbia

Trabzonspor taraftarlarının oylarıyla Ağustos ayının futbolcusu Stephane Mbia seçildi. Mbia’ya ödülünü karşılaşma öncesinde Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih verdi.

Busenaz'a plaket

Bu arada 2 defa dünya ve 2 defa da Avrupa şampiyonluğu kazanan genç boksör Busenaz Sürmeneli’ye de karşılaşmadan önce Başkan Yardımcısı Ali Uzunay, plaket verdi.

Galatasaray'da 3 değişiklik

Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu da Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid karşısına çıkan 11’de 3 değişiklik yaptı. Galatasaray’da kart cezalısı Selçuk’un yanı sıra Sabri ve Emre Çolak Trabzonspor karşısında forma giymedi, Yasin, Bilal ve Jose Rodriguez 3 oyuncuların yerine Avni Aker’de mücadele etti.

Taraftarlardan büyük ilgi

Trabzonsporlu taraftarlar, Galatasaray maçına büyük ilgi gösterdi. Lige 3 galibiyet ve 1 beraberlikle başlayan bordo mavili takımı Galatasaray karşısında yaklaşık 18 bin taraftarı destekledi. Bu arada misafir takım tribünü de Trabzonsporlu taraftarlarca dolduruldu.

15 bin bayrak ve flama

Karşılaşma başlamadan dağıtılan 15 bin Türk bayrağı ve Trabzonspor flaması tam bir görsel şölen yaşanmasına sebep oldu. “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atan taraftarlar, ellerindeki bayrakları

maç boyunca salladı.

ts.jpg

Goller gösterildi

Karşılaşma öncesi takımlar sahada ısınırken skorborddan bordo mavili takımın bu sezon ligde attığı goller ve Trabzonspor’un tarihte kazandığı büyük maçların yer aldığı belgeseller gösterildi.

Gençlerin golü Deniz Yılmaz'dan

Trabzonspor ve Galatasaray’ın U21 takımları bugün 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi sahasında oynanan maçta bordo mavili takımın golünü A takımda kendisine yer bulamayan Deniz Yılmaz kaydetti.

Dostluk yemeği

Trabzonspor yönetimi, Galatasaray yönetim kuruluna dostluk yemeği verdi. Yemeğe Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ali Uzunay, Genel Sekreter Köksal Güney, Genel Sayman Engin Hacısalihoğlu, Galatasaray 2'nci Başkanı Cengiz Özyalçın ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yemekte her iki kulüp yöneticileri karşılıklı olarak başarı dileyerek birbirlerine hediye sundu.

Pankartla çıktılar

Trabzonsporlu futbolcular sahaya “Her kurban lösemili çocuklara can” pankartıyla çıktı. Ayrıca seromonide futbolculara ve hakemlere eşlik eden çocukların takım forması yerine Türk bayraklı tişörtler giymesi ve İstiklal Marşı sırasında asker selamı verdikleri dikkati çekti.

sota.jpg