Collina'ya göre "Avrupa'nın en iyisi" Çakır

FIFA kokartlı eski Hırvat hakem Mateo Beusan, UEFA Hakem Kurulu Başkanı Pierluigi Collina'nın Çakır hakkında "O, Avrupa'nın iyisi" dediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA - FIFA kokartlı eski Hırvat hakem Mateo Beusan, Türk hakem Cüneyt Çakır hakkında, "UEFA Hakem Kurulu Başkanı Pierluigi Collina, ona çok değer veriyor. Onu, 'Avrupa'nın en iyisi' olarak görüyor" dedi.

Hırvatistan'ın gelmiş geçmiş en başarılı hakemleri arasında gösterilen Beusan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çakır'ın Avrupa'nın en kaliteli hakemi olduğunu ve gerek UEFA'nın gerekse FIFA'nın kendisini sıkça övdüğünü belirtti.
UEFA Hakem Kurulu Başkanı Pierluigi Collina'nın da Çakır'a çok değer verdiğini kaydeden Beusan, "Eğer dünyanın en iyi hakemi size bu kadar değer veriyorsa, o zaman o kişi en değerli hakemdir. Collina, Çakır'ı Avrupa'nın en iyisi olarak görüyor" diye konuştu.
Beusan, kendisinin de Çakır'ı "en iyi" olarak gördüğünü belirtirken, "Çakır'ın yanı sıra 4 hakem daha diğerlerinden bir adım önde görünüyor. Bunlar; İngiliz Howard Web, Portekizli Perdo Proenca, İspanyol Alberto Mellenco ve Macar Viktor Kassai. Bu 5 hakem, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda önemli iz bırakacak" dedi.
Beusan ayrıca, Balkan ülkelerindeki FIFA kokartlı hakemlerle ilgili olarak, "En iyisi Slovenyalı Damir Skomina" ifadelerini kullandı.