Deniz Çoban, düdüğünü astı

Kasımpaşa - Ç.Rizespor maçından sonra yaptığı açıklamalarla sporun gündemine oturan Deniz Çoban hakemliği bıraktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig’de oynanan Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçından sonra daha önce görülmemiş bir olay yaşanmış hakem Deniz Çoban canlı yayına çıkıp, “Hatalı kararlarımla her iki takıma zarar verdim, özür diliyorum. Bir hafta içinde kendimle ilgili bir karar vereceğim” demişti.

Deniz Çoban, kendisiyle ilgili kararını verdi ve bugün düzenlediği basın toplantasıyla hakemlik kariyerini bıraktığını belirtti. Konuşmasında gözyaşlarına hakim olamayan Çoban, "Federasyon başkanını aradım, hakkınızı helal edin, bana müsaade dedim" dedi. 

Çoban, şöyle konuştu: 

"Bu  kararı almamda kimsenin etkisi olmamıştır tamamen hür irademle aldım bu kararı. Yaptıklarımdan ve hareket tarzımdan en ufak bir pişmanlık duymuyorum. Yine olsa aynı hareketi yapacağıma eminim. Kimseye bir gönül kırgınlığım yok.

Ben o maça çıkarken bile sonraki maçların planını yaparak çıktım. Bir duygu yoğunluğu yaşadım, hakem hata yapacak bende yaptım. Rıza hocamın o duygusal hali, onunla görüşmeye gittiğimde onu görememem, o yayına kadar plansız gidip yayında konuşmaya başladığım anda ben bu yanlışı yaptım sonucunun da ne olduğunu az çok tahmin ediyorum diye aklımdan geçirdim. Kurumların belli kuralları var uyulması gereken bunların dışına çıktığımın farkındayım. Ben vicdanımın sesiyle hareket ettim. Ama Türkiye’de vicdanının sesiyle hareket eden insanlar sıkıntısını önlerindeki süreçte çekiyorlar. Ben bu konuşmayı yaptım kim ne derse desin benim için hakemlik bitti dedim."