Düzce'de raftinge büyük ilgi

Türkiye'nin önemli parkurlarından Melen çayı, senede yaklaşık 30 bin kişi ağırlayarak rafting sporunun merkezi haline geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Düzce'nin Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen mevkinde kurulu 13 kilometrelik Türkiye'nin önemli rafting parkurlarından Melen çayı, senede yaklaşık 30 bin kişi ağırlayarak, rafting sporunun merkezi haline geldi. 

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, belediye başkanı Mehmet Keleş ve kurum müdürleri ile Dokuzdeğirmen köyüne gelerek rafting yapan vali Ali Fidan, burada yaptığı açıklamada, kentin her yönüyle güzellikler içerdiğini söyledi. Vali Fidan, "Biz de yeni yeni tanıyoruz. Bugün ben de ilk defa Cumayeri ilçemizde rafting yapacağım. Bu etkinliklerin daha da yaygınlaştırılmasına, gelişmesine, ilimizin tanıtılmasına katkısı olmasını temenni ediyorum" dedi.  

Belediye başkanı Mehmet Keleş ise Melen çayının raftingin merkezi olduğunu ifade ederek, İstanbul'a su temini amacıyla yürütülen Melen Barajı Projesi kapsamında parkurun su altında kalacağını anımsattı.  

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak da bu senenin yağışlı geçmesi dolayısıyla doğada görselliğin arttığını, turizm ve raftinge ilginin çok olduğunu kaydetti. 

Daha sonra vali Fidan ve protokol üyeleri Melen çayında rafting yaptı.  
 

Bu konularda ilginizi çekebilir