Eski FIFA yöneticisi tekrar gözaltına alındı

FIFA'nın eski başkan yardımcısı Figueredo, ülkesinde gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında İsviçre'de gözaltında alındıktan sonra Uruguay'a iade edilen eski FIFA Başkan Yardımcısı Eugenio Figueredo, adının karıştığı diğer yolsuzluk operasyonu kapsamında ülkesi Uruguay'da da gözaltına alındı. 

Uruguay basınında yer alan haberlere göre, FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltında tutulan 83 yaşındaki Figueredo'nun, geniş kapsamlı başka bir yolsuzluk operasyonu kapsamında Uruguay'a getirilerek, gözaltına alındığı belirtildi. 

Mahkemeye çıkarılan Figueredo'nun avukatının, yüksek yaşı nedeniyle müvekkilinin ev hapsinde tutulmasını talep ettiği kaydedildi. Şantaj ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan Figueredo'nun, suçlu bulunması halinde 2 ile 15 yıl arasında hapis cezası alması bekleniyor. 

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015'te Zürih'te gözaltına alınan 7 üst düzey FIFA yetkilisi arasında yer alan Figueredo'nun, yürütülen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında ABD ve Uruguay tarafından iadesi talep edilmişti. İsviçre Adalet Bakanlığı, iki talebi de onaylamasına rağmen Figueredo, ABD'ye gitmeyi reddederek, ilk olarak ülkesinde yargılanmayı tercih etmişti. 

Bir dönem Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nda (CONMEBOL) da asbaşkanlık ve başkanlık görevlerini yürüten Figueredo'nun, Copa America'nın sponsorluk anlaşmalarında milyonlarca dolar rüşvet aldığı öne sürülüyordu.