Evde bilardo dersi modası

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Avrupa ve Türkiye şampiyonu bilardocu Eylül Kibaroğlu, son dönemlerde çok sayıda kişinin evlerinde bilardo dersi almaya başladığını söyledi.
 
b1-016.jpg
Çankaya Üniversitesi'nde bilardo öğretmenliği yapan Eylül Kibaroğlu, AA muhabirine, geçmişte sadece kahvehane ve salonlarda oynanan bilardoya ilginin her geçen gün arttığını kaydetti.
 
[PAGE]
 
Üniversitlerde zorunlu ders olarak okutulan bilardo için artık evlerde özel ders için de talepler almaya başladıklarını vurgulayan Kibaroğlu, ''Çankaya Üniversitesi'nde 2 yıldır ders veriyorum ve öğrencilerin ilgisinden oldukça memnunum. Bunun dışında evlere de özel bilardo dersi vermeye gidiyorum. Bu da bilardonun Türkiye'de yaygınlaşması açısından beni ayrıca mutlu ediyor'' dedi.
 
b2-015.jpg
 
Bilardonun giderek insanların evlerine giremeye başladığını ifade eden Kibaroğlu, ''Bilardo masası eskiden evlerde görüntü amaçlı oluyordu. Mobilya gibi hatta daha çok aksesuar, dekoratif amaçlı kullanıyordu. İzlediğimiz filmlerdeki evlerde görürdük. Artık evinde bilardo masası olan çok insan var. Arkadaşlar evlerde buluşup bilardo maçları yapıyor. Benim evlerine gidip özel ders verdiğim insanlar var. Bilardo masası oyun malzemesine dönmeye başlamış, bunu görmek güzel'' diye konuştu.
 
[PAGE]
 
İşini çok sevdiğini, "bildiğini ve kendisinde olanı başkasıyla paylaşmanın" mutluluğunu yaşadığın dile getiren Eylül Kibaroğlu, şöyle devam etti:
 
b3-011.jpg
"Ancak, yine de daha çok bilardo oynamayı, yurt dışında organizasyonlara katılmayı tercih ederdim. Çünkü artık Türkiye'de oynama zamanımın geride kaldığını düşünüyorum. Uluslararası organizasyonlarda daha çok oynamak isterdim ama olmuyor. Son olarak Slovenya'da Amerikan Bilardo Avrupa Şampiyonası yapıldı. Ben de gitmeliydim ancak olmadı. Federasyon 'bütçe yok' açıklaması yaptı, bu gerekçeyle organizasyona katılamadık."
 
[PAGE]
 
8 kişiyle Türkiye Şampiyonası
Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları bulunan Eylül Kibaroğlu, öğrencilerin dersler bittikten sonra bilardoya ilgilerinin devam edip etmediğinin bilinemediğini, ancak okullarda derse katılımın yüksek olduğunu belirtti.
Çankaya Üniversitesi'nin bilardo takımı olduğunu, kendisinin de bu takımın antrenörlüğünü yaptığını ifade eden Kibaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Üniversiteler arası bilardo şampiyonası için geçen ay Sinop'a gittik. 16-17 üniversite vardı, bu 150 sporcu eder. Bu rakamı biz Türkiye şampiyonalarında bile yakalayamıyoruz. Mücadele ediyorlar, istekalarını almışlar, malzemelerini tamamlamışlar, tam takım gelmişler, bir şeylerin çabasını veriyorlar. Bunu görmek bile güzel ama okuldan sonra ne olduğu da önemli. Eğitmenler bir başlangıç yapıyor ama sonrası meçhul. Türkiye şampiyonalarına kadın bilardocuların katılımı çok düşük. 8 kişiyle Türkiye şampiyonası oynuyoruz. 70 milyonda 8 sporcu çok az."
 
b4-009.jpg
 
Şampiyondan ders ayrıcalığı
Eylül Kibaroğlu'nun bilardo dersi verdiği öğrenciler, Avrupa şampiyonundan bilardo öğrenmenin ayrıcalığını yaşadıklarını söylediler.
Mütercim tercümanlık bölümünde okuyan Elem Öztürk, okulda sosyal etkinlik dersi alması gerektiğini bilardo öğrenmek istediği için de kayıt yaptırdığını ifade etti.
Derslerin çok keyifli geçtiğini kaydeden Öztürk, "Avrupa şampiyonu bir öğretmenimizin olması ise büyük bir ayrıcalık" dedi.
Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Onur Eryılmaz da bilardoyla yeni tanıştığını daha önce çok ilgilendiği bir spor olmamasına karşın derslerin güzel geçtiğini kaydetti.