Fener'in tüzük tadil kongresi yarın yapılacak

Ülker Sports Arena'da saat 10.30'da başlayacak olağanüstü genel kurul toplantısında, yeni tüzük tasarısı kongre üyelerinin onayına sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Fenerbahçe Kulübü'nde tüzük tadil tasarısının görüşüleceği olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak.  

Ülker Sports Arena'da çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek toplantı saat 10.30'da başlayacak. 

Gündeme göre, açılışın ardından genel kurul başkanlık divanı seçimi yapılacak ve daha sonra tüzük tadil teklifi görüşülerek karara bağlanacak.

Tüzükte yapılan değişiklikte en önemli yeri, "bir milyon üye" projesi doğrultusunda temsilci üyelik düzenlemesi tutuyor.  

Kulübe üye olmak isteyen ancak giriş ücretinin tamamını ödemekte güçlük çekebilecek olanların, kulüple üyelik bağı sağlanması ve böylece üye sayısının artırılması amacıyla temsilci üyelik ve şubeler hakkında düzenlemeler yapılarak hazırlanan tasarıda, geçici maddelerde belirtilen şahıslara belirli bir süre ile sınırlı olarak üye olabilme imkanı veren düzenlemeler bulunuyor.  

İlgili yasal düzenlemelerin zorunlu kıldığı içerik değişikliklerin yapıldığı tüzüğün "Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğü" olan başlığı "Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Tüzüğü" olarak değiştirilirken, dil bilgisi ve yazım kurallarına uymayan ifadeler de uygun hale getirildi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir