Fenerbahçe için TFF'den ilk istifa

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu’nun çağrısı üzerine TFF’den ilk istifa geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ziraat Türkiye Kupası'nda olaylı biten Beşiktaş-Fenerbahçe maçının yankıları devam ediyor.Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe üyelerini istifaya davet eden Fenerbahçe Genel Sekreti Mahmut Uslu'nun çağrısına ilk karşılık geldi.

TFF dış ilişkiler icra kurulu üyesi Tuna Akın, gönderdiği istifa mektubu ile son dönemdeki futboldaki adaletsizliklere vurgu yaparak TFF’deki görevlerini bıraktı. Akın istifa mektubunu bugün TFF’ye gönderirken böylece Uslu’nun çağrısı üzerine istifa eden ilk isim olmuş oldu.

İşte istifa mektubu

Tuna Akın, yaptığı yazılı açıklamada, TFF'nin son dönemde aldığı kararların adaletsiz olduğunu savunarak, özellikle Fenerbahçe aleyhine alınan kararları gerekçe göstererek görevini bıraktığını bildirdi.

İstifa mektubunu federasyona sunan Akın, şu ifadeleri kullandı:"Fenerbahçe camiası açısından bu adaletsizliğin hat safhaya ulaştığı su götürmez bir gerçektir. Onarılması gereken, geçmişte açılan haksız yaraların daha da derinleştirilmesi,sporseverlik, futbol, futbolun marka değeri ve toplumsal barış açısından etkisi uzunyıllar sonra geçebilecek yaralar açmıştır. Bu işlevsizlik ve adaletsizliğin bulunduğu ortamda, bu titri üstümde taşıyarak bundan öncesinde verdiği ve gelecek için vereceği yüke TFF üyesi olarak kararlara ortak olmama adına istifa ediyorum."