Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı!

Çaykur Rizespor maçının ardından uçakla İstanbul'a dönmek için Trabzon Havalimanı'na doğru yola çıkan Fenerbahçe kafilesi silahlı saldırıya uğradı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsüne Çaykur Rizespor maçı dönüşü silahlı saldırı gerçekleştirildi. Vurulan şoför kanlar içinde kaldı.

Türk spor tarihinin en akıl almaz şiddet olaylarından biri, Fenerbahçe'nin Rize deplasmanı dönüşünde yaşandı!
 
İstanbul'a gitmek için Trabzon Havaalanı'na doğru giden Fenerbahçe otobüsüne Sürmene'den geçerken silahlı saldırı oldu. 

Şoför hedef alındı

Saldırı sırasında otobüsün şoförü vuruldu. Şoför kanlar içinde direksiyonda kalırken, otobüsü içerideki güvenlik görevlisi durdurdu. 

Otobüs şoförü polis aracıyla hastaneye kaldırıldı.

Otobüsten indirilen Fenerbahçe kafilesi ise havaalanına zırhlı araçla götürüldü.

Hastaneden ilk açıklama

Şöförün yüzünde sol tarafta bir kurşun giriş yeri olduğu, ama genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

"Pompalı tüfekle saldırı düzenlendi" 

Bu arada FBTV yayınında verilen bilgiye göre emniyet yetkilileri otobüse pompalı tüfek ile ateş açıldığını söyledi.

İşte olay yerinden ilk görüntüler:

Mahmut Uslu: Bundan sonra bizde efendilik bitti

Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu yaşananlara tepki göstererek, "Söylenecek bir şey yok. Kimse bu işleri tahrik eden, 3 Temmuz'dan beri olayı bu noktaya getirenler hesap vermeli. Biz ne yapmışız? Ne yapmış bu çocuklar. Yakında bomba atacaklar" dedi.

Uslu, "Daha önce tarlalardan gidiyorduk, öyle mi yapmamız lazım? Biz buraya spor için geliyoruz, misafire böyle yapılır mı? Yerlere bakın kan revan içerisinde. Bizleri kimse sindiremez. Bunu herkes biliyor. Evimize gidiyoruz, neyin intikamını alıyorlar? Medyanın artık kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Sadece idarecilere konuşarak düzelmez. 'Olay bitmiştir' deniyor, hala 'Kupayı alacağız, öyle yapacağız, böyle yapacağız' deniyor. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes konuşarak bu hale geldi olay" diye konuştu.

 

Emniyet görevlileriyle tartışan Mahmut Uslu, "Güvenlik önlemini alacaksınız. Türkiye zor günlerden geçiyor. Biz sustuk, artık susmayız" dedi.

28661711.jpg

"Şoförü öldürmek istediler"

Mahmut Uslu, "Galatasaray eski başkanı olmak üzere kimseye cevap vermedik. Türkiye zor günler geçiriyor. Bu olay çok önemli. Bu şöförü öldürmeye yönelik hareket. Bu otobüs viyadükten geçiyor, şöför ölsün, futbolcular parçalansın isteniyor. 5 km önce, 'Bundan sonrası tehlikeli' dedim. Olanları gördük. Emniyet bunu bilmiyor mu? Kupa maçında adım başı polis vardı, şimdi neden yok? Sayın Başbakan da bu işlere bakıyordur heralde. Bu işleri siyasete sokmayız, biz spor yapmaya çalışıyoruz. Artık emniyetin, vilayetin dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu.

28661584.jpg

İlhan Ekşioğlu: Bu bir vahşet

Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıdan sonra otobüste yer alan Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'ndan çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte İlhan Ekşioğlu'nun o sözleri; "Öncelikle dualarımız şöförle, Allah korudu hepimizi. Sözyleyecek hiç bişey yok bu vahşet. Bunu körükleyenler utansın. Söylenecek bir şey yok, bu bir vahşet. Silahtan bahsediyoruz, candan bahsediyoruz. Öncelikle yaralı şöför arkadaşımıza acil şifalar diliyorum."

28661762.jpg

Çetinkaya: Şöförün ağzından burnundan kan geliyordu

Fenerbahçe idari menajeri Hasan Çetinkaya olay anını kısaca anlattı; 
"Herkes mutlu şekilde stattan çıkıp ilerlerken büyük bir gürültüyle sol taraftan cam patladı. Güvenlik arkadaşımıza kemaraman arkadaşımıza cam parçaları isabet etti. Biz otobüsü durdurduk. Şoför vuruldu. Serdar Kılıç frene bastı. Otobüsü durdurdu. Hemen doktorumuz kendisine müdahale etti. İnanılmaz bir kan akıyordu. Ağzından burnundan kan geliyor. Hemen polis aracıyla hastaneye götürdüler. Allah yardımcısı olsun. Böyle bir rezalet olamaz. Nerelerde maç yaptık, yurtdışında en zorlu şartlarda maç yaptık. Şoktayım."

Fenerbahçe Güvenlik Şefi Serdar Kılıç da yaptığı açıklamada, şoförün vurulma anını görür görmez frene bastığını eğer bunu yapmasaydı otobüsün viyadükten şarampole doğru uçacağını söyledi.

28661701.jpg

Trabzonspor'dan ilk tepki!

Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırının ardından Trabzonspor bir açıklama yayınladı.

Trabzonspor'un resmi sitesi aracılığı ile yaptığı açıklama şöyle;

"Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon Havalimanına dönerken Sürmene istikametinde Fenerbahçe kafilesinin içinde bulunduğu otobüse yapılan, spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin ve ahlaksız saldırıyı esefle kınıyoruz. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyor, saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı yapanların biran önce emniyet güçlerimiz tarafından bulunup, adalete teslim edilmesini bekliyoruz.

TRABZONSPOR KULÜBÜ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün Çaykur Rizespor maçı sonrasında Trabzon Havalimanı'na doğru yol aldığı sırada saldırıya maruz kalmasıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, saldırı haberlerinin basına yansımasının ardından Rize Valisi Ersin Yazıcı, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Usta ile birer telefon görüşmesi yaptı. 

Yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olayla ilgili bilgi verdikleri, olaya ilişkin tüm bilgi ve iddiaları titizlikle değerlendirdiklerini ifade ettikleri öğrenildi.

Başbakan: Saldırıyı kınıyorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Twitter'dan yaptığı açıklamada Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı kınadı ve faillerin yakalanması için her türlü çalışmanın yapıldığını bildirdi. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınıyorum. Tüm spor camiasına ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne geçmiş olsun. Faillerin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesi için çalışmalar titizlikle sürmektedir. Trabzon valimizle görüştüm ve her türlü tedbirin alınması yönünde talimat verdim."

Kılıçdaroğlu: Saldırı alçakça

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı "alçakça" olarak nitelendirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı. Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, "alçakça" olarak nitelediği saldırıyı, nefretle kınadığını belirtti.

Olayda yaralanan araç sürücüsüne acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine, futbolcularına ve taraftarlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.