Fenerbahçe penaltılarla güldü

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Fenerbahçe, penaltı golleriyle sonuca gitti. 51 puana ulaşan sarı-lacivertliler, en yakın takipçisi Galatasaray ile puan farkını maç fazlasıyla 7'ye yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Fenerbahçe, penaltı atışlarından kazandığı gollerle sonuca gitti. Seyircisiz oynama cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların doldurduğu tribünler önünde verdiği mücadelede, gol yollarında zorlanan sarı-lacivertliler, 57. ve 71. dakikalarda kazandığı penaltı atışlarını Emre Belözoğlu ile gole çevirerek karşılaşmadan 3 puan çıkardı.  

Bu sonuçla ligde 16. galibiyetini alan Fenerbahçe, puanını 51'e yükseltti. Sarı-lacivertlilerin 23 haftalık bölümde 3 beraberlik, 4 de yenilgisi bulunuyor. 

Fenerbahçe, en yakın takipçisi Galatasaray ile puan farkını da maç fazlasıyla 7'ye yükseltti. Sarı-kırmızılı ekip yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. 

Sarı-lacivertli ekip, bu galibiyetle aynı zamanda ligin 24. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile yapacağı zorlu maç öncesi de moral buldu. 

Emre'nin 5 golünün 4'ü penaltıdan

Fenerbahçe'ye Gençlerbirliği karşısında galibiyeti getiren gollerin sahibi olan Emre Belözoğlu, bu sezon ligde attığı 5 golün 4'ünü penaltı atışlarından kaydetti. 

Başkent ekibine karşı takımının iki penaltı atışını da kullanarak gole çeviren Emre, ligin ilk yarısındaki Torku Konyaspor ve Galatasaray maçlarında da 1'er penaltı golü atmıştı. Sarı-lacivertli futbolcu, diğer golünü Kasımpaşa mücadelesinde kaydetmişti. 
 
Ceza sınırındaki futbolcularda sorun yok

 Fenerbahçe'de Gençlerbirliği maçı öncesinde üçer sarı kartı bulunan dört futbolcu, karşılaşmayı kartsız tamamlayarak Trabzonspor maçı öncesi ceza sorunu yaşamadı. Egemen Korkmaz, Kuyt, Mehmet Topal ve Emenike, zorlu Trabzonspor deplasmanında takımdaki yerlerini alabilecek. 

Kaleci Ramazan sakatlandı

Mücadelenin 22. dakikasında Sow ile kale önündeki bir mücadelede sağ elinden sakatlanan Gençlerbirliği kalecisi Ramazan Köse, maça devam edemedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir