Fenerbahçe turu yarıladı

Fenerbahçe ile Grasshoppers, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında karşılaştı. Sarı lacivertli takım karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak rövanş için avantaj sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'nin Grasshoppers takımını 3-0 yendi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında girdiği pozisyonlarda sadece birini değerlendiren Fenerbahçe, 4. dakikada Aatıf  Chahechouhe'nın golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

Maçın ikinci yarısında 72. dakikada Miroslav Stoch'la farkı 2'ye çıkartan Fenerbahçe, aynı futbolcuyla 90+1'de bir gol daha buldu. Sahadan 3-0 galip ayrılan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma yolunda büyük avantaj sağladı.

Karşılaşmanın rövanşı 25 Ağustos Perşembe günü İsviçre'nin Zürih kentinde oynanacak. 

Advocaat galibiyetle başladı

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Dick Advocaat'la çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı.

Vitor Pereira'nın yerine göreve getirilen ve önceki gün resmi sözleşmeye imza atan Hollandalı teknik adam, ilk sınavından başarıyla çıktı.

Stoch 4 yıl sonra

Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Stoch, sarı-lacivertli formayla 4 yılı aşkın bir süre sonra rakip fileleri havalandırdı.

Rakip fileleri iki kez havalandıran Slovak futbolcu, Fenerbahçe formasıyla bin 572 gün sonra gol kaydetti. Son olarak 29 Nisan 2012'de Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş'a gol atan Stoch, ilk önce 72. dakikada sahneye çıktı ve takımının 2. golünü kaydetti.

Stoch, maçın uzatma anlarında ise şık bir gole imza attı. Slovak futbolcu, uzak mesafeden attığı şık golle takımının farklı galibiyetinde başrol oynadı.

Chahechouhe ilk golünü attı

Fenerbahçe'nin Sivasspor'dan transferi Chahechouhe, sarı-lacivertli forma altında ilk golünü attı.

Monaco maçlarında sonradan oyuna giren, bu karşılaşmada ise ilk 11'de sahaya çıkan Faslı futbolcu, 4. dakikada İsviçre ekibinin filelerini havalandırarak Fenerbahçe'yle ilk gol sevincini yaşadı.

Kadıköy'de yenilmezlik devam ediyor

Fenerbahçe, Ülker Stadı'ndaki yenilmezlik serisini 27 maça çıkardı.

Kadıköy'de son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde 17 Eylül'de Molde'ye 3-1 yenilen Fenerbahçe, o tarihten sonra seyircisi önünde 3 kulvarda da yenilgi yüzü görmedi.

Yaklaşık 1 yıldır sahasında yenilmeyen sarı-lacivertliler 27 maçlık seride 23 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki iç saha yenilmezlik serisi de 5 maça çıktı. Fenerbahçe, Molde yenilgisinden sonra taraftarı önünde Avrupa maçlarında 4 galibiyet alırken, 1 kere de berabere kaldı.