Fenerbahçe'de 2'nci Kocaman dönemi

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Aykut Kocaman için Ülker Stadı'nda imza töreni düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, anlaşmaya vardığı tecrübeli teknik adam Aykut Kocaman için kendini yeniden Sarı-Lacviertli renklere bağlayan bir imza töreni düzenledi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım törende önemli açıklamalarda bulunarak, "Değişmeyen tek şey, değişimdir. İnsan hayatı boyunca hatalar da doğrular da yapabilir. Aykut Hoca ile tanışıklığımız 1990'lara dayanır. Aykut Hoca'yı 4 sene önce tanımadık, geçmişimiz 27 seneye dayanıyor. Hayatta her şey değişim üzerine kurulmuştur. Umuyorum Aykut koca bizden sonra da çalışmaya devam eder. Aykut Kocaman'ın üzerinde etiketi kimse silemez. Aykut Fenerbahçe kongre üyesidir. Dar ağacında olsam bile son sözüm Fenerbahçe dedim ben yargıda. Bu birliktelik ömür boyu sürecek. Herkes Aykut Kocaman'ın isminde birleşti. Sen de kabul ettin Aykut, Allah yolunu açık etsin" şeklinde ifadeleri kullandı.

Yeniden Fenerbahçe'de olmaktan mutluyum

Sözü Yıldırım'dan devralan Kocaman, yeniden Fenerbahçe'de olmanın gurur verdiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Tekrar Fenerbahçe'de olmak benim için gurur verici. Bizler için hiçbir yer değil, burasıdır zirve. O yüzden tekrar burada olmak gurur verici. Bu yüzden teşekkür ediyorum. Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçe. Bizim de temel amacımız futbol takımını en iyi yerlere getirmek. Gücümüzün farkına varıp, silkelenip hedefe koşmalıyız. 4 yıldır şampiyonluktan uzağız. Başarıp sonra üstüne koymak istiyoruz."

Fenerbahçe'de yarım kalan işlerimi bitirmek için geldim diyen Kocaman, konuya açıklık getirerek, "Az önce söylediklerimde vurgulamak istedim. Bir takım nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kalmıştım. Şimdi kaldığım yerden devam edeceğim" dedi.

Taraftara golcü mijdesi

Transfer hakkında da açıklamalarda bulunun Kocaman, "Büyük takımı büyük şey yapan tabii ki transferdir. 3 oyuncu aldık, en az 1-2 oyuncuyla daha temas var. Merkez forvet istiyoruz. Kaleci arayışımız da var. Volkan'la yarışacak bir kaleci istiyoruz" diye konuştu.

"Avrupa'da yukarılara gitmek benim bahsettiğim yarım kalan işim"

Takımdan kimlerin gideceği hakkında da basın mensuplarına bilgi veren deneyimli teknik adam, "Kamp sonrası kimlere veda edeceğimiz belli olacak. Uyku dışındaki her an, Fenerbahçe için neler yaparız diye uğraşıyoruz. Baskı çok yüksek ama olumlusu performansı arttırır. Çaba ve gayret bizim olmazsa olmazımız. Ben hep ne oluyor? ve neler yapabiliriz? sorularını soruyorum. Ama bu değişim 1 günde olacak değil. Benim yapacaklarım bunlar. Avrupa'da yukarılara gitmek benim bahsettiğim yarım kalan işim" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kendisi hakkında özgüvenli duruyorsunuz bunun neden nedir diye sorulduğunda Kocaman, "4 yıl geçti. Aynı yerde durmuyoruz. Bir 4 yıl sonra daha yine bu olduğumuzdan da farklı yerde olacağız" ifadelerini kullandı. 

"Benim için zirve burası"

Fenerbahçe'de en çok neyi özlediği sorulunca Aykut Kocaman şunları söyledi: 'Fenerbahçe'de hiçbir şey birbirinden ayrılmaz. Benim için zirve burası. Ne Real Madrid, ne Barcelona. Özlediğim yer de burası."