Final-Four'da Türk rüzgarı

Bir tarafta 'Obradovic'in askerleri' diğer tarafta Efes'in başarılı koçu Ivkovic... THY Euroleague'e damgasını vuran Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'in koçları Final Four'a gidecek İspanya uçağına beraber binebilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Ülker'in patronu 23 yılda 14'üncü finaline çıkacak. Anadolu Efes'in başındaki sorumlu ise, yarınki maçı kazanıp, seriyi üçüncü oyuna taşımanın hesaplarını yapıyor...

Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın başına geldiği günden bu yana inanılmaz sonuçlara imza atan Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli kulübün tarihinde ilk kez Final-Four'a çıkmasında büyük rol oynadı. Dünya'nın en iyi coachlarının başında gösterilen Obradovic'in, geçen yılın şampiyonu Maccabi Electra'yı ikisi İstanbul, diğeri Tel Aviv'de devirerek (3-0) Final-Four bileti almasının yankıları sürüyor. Kenan, Melih ve Serhat gibi genç oyunculara süre vererek, onlara güven aşılayan, aldığı her mola sonucu, maçın skorunu ve seyrini değiştiren ve bu nedenle adını "Sihirbaz"a çıkaran Obradovic, böylece gerçek bir Coach'a yatırım yapmanın meyvesini de vermiş oldu. Fenerbahçe'ye aldırdığı yabancı oyuncularla da basketbol görüşünü zirveye çıkaran Obradovic, böylece başarı çıtasını tamamen zirveye çıkardı.

Panathinaikos'ta efsane oldu

Yunanistan Basketbol Lig'ne, çalıştığı dönemlerde renk katan Obradovic, ilk şampiyonluğunu ilginçtir ki Partizan'ın coachluğunu yaparken İstanbul'da kazanmıştı. 1992 yılında ilk Şampiyonlar Ligi unvanını Sırp kulübü ile alan Obradovic'in, bundan sonra yükselişi devam etti. İki yıl sonra İspanya'nın Joventut Badalona takımını mutlu sona ulaştırdı. Sırp coach, ertesi yıl aynı ülkenin bir başka basketbol markası Real Madrid'i şampiyonlukla tanıştırdı.

Obradovic'in Yunanistan Basketbol Ligi'nin köklü kulübü Panathinaikos ile birlikteliği 2000 yılında başladı ve aralıksız 12 yıl sürdü. Yunan ekibini ilk yılında Avrupa şampiyonu yaptı ve tam 5 kez ekibine taç giydirdi. Bu süre içinde sürekli Final-Four'a da kaldı. Obradovic, iki kez dördüncülük, iki kez üçüncülük elde etti, bir finali kaybedip ikinci oldu.

14'üncü finali

Coachluk geçmişinde bir yığın başarıya imza atan Obradovic, 15-17 Mayıs tarihlerinde Madrid'te yapılacak şampiyonada 14'üncü kez Final-Four'a çıkmış olacak.

Sayı makineleri

Goudelock, Zisis, Vesely gibi oyuncularla rakip takımların başına kabus gibi çöken Obradovic'in kahramanlarına bir de gençler katkı yaptı. Kenan, Melih gibi hayatında ilk kez büyük rakiplerle oynayıp Final-Four'a kalan bu gençler, Türk basketbolunun da kazancı oldu.

Milli takımı çalıştırsın!

Basketbolun ağır topları Hüseyin Kozluca, Hali Dağlı gibi Fenerbahçe'nin önde gelen isimleri de Obradovic'in başarısının uzun süre devam edeceğini belirterek, "Milli Takım da ona verilsin, Ay -Yıldızlı takımımız zaferden zafere koşar" dediler.

Ivkovic Madrid'i devirme peşinde

Anadolu Efes'in başındaki Coach Dusan Ivkovic ise bir başka biçimde zoru başarmanın hesabını yapıyor. Çalıştırdığı takımlarla Final-Four'da gedikli hale gelen Ivkovic, ilk iki maçta Madrid'te elinden çıkardığı İspanyol ekibini bu kez mağlup edip seriye 2-1'e getirdi ve ümit tazeledi. Yarınki maçı kazandığı takdirde üçüncü karşılaşmayı yine Madrid'te oynayacak olan Anadolu Efes'te yeniden Final-Four'a kalma umudu doğdu. Jannings ile rakibe salonu dar ettiren Anadolu Efes, güçlü seyirci desteği ile önde götürdüğü maçın sonlarında zorluk çekse de son saniye üçlüğü ile oyunu lehine çevirmesini bildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir