Galatasaray'ın rakipleri belli oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda İspanya'nın Real Madrid, İtalya'nın Juventus ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla rakip oldu.

Fransa'nın Monaco kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde sarı-kırmızılı ekip, Real Madrid, Juventus ve Kopenhag takımlarıyla birlikte B Grubu'nda kendisine yer buldu.

Geride kalan sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşılaştığı Real Madrid'le bu kez gruplarda eşleşen "Cim Bom", aynı zamanda İtalya Serie A Şampiyonu Juventus ve Danimarka Şampiyonu Kopenhag'la bir üst tura çıkabilmek için mücadele verecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk maçlar 17-18 Eylül tarihlerinde oynanacak.

Rakipleri güçlü

Galatasaray'ın B Grubu'ndaki rakiplerinden özellikle Real Madrid ve Juventus, dünya futbolunun önde gelen kulüpleri olarak dikkati çekerken, her iki takım da müzelerinde "Devler Ligi" kupaları bulunduruyor. 

Şampiyon Kulüpler Kupası döneminde 6, Şampiyonlar Ligi döneminde ise 3 kez olmak üzere 9 kez bu kulvarda şampiyonluk yaşayan Real Madrid, bu kupayı en çok kazanan kulüp olma unvanını da elinde tutuyor. İspanyol ekibi, UEFA Kupası'nda 2, Kupa Galipleri Kupası'nda 2, UEFA Süper Kupa'da 1 ve Kıtalararası Kupa'da ise 3 kez şampiyon oldu. 

Rekor transfer ücretleri ödeyip, kadrosunu dünyanın en önemli yıldızlarıyla güçlendirmesiyle tanınan Real Madrid, 2002 yılından sonra Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk elde edemezken, Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile de bu amaca ulaşamadı ve yeni sezona İtalyan çalıştırıcı Carlo Ancelotti yönetiminde başladı.

Juventus küllerinden doğdu

İtalya'nın önde gelen kulüplerinden olan Juventus, 2005-2006 sezonunda İtalya'da yaşanan şike skandalının baş aktörlerinden olmasına ve küme düşürülmesine karşın, Avrupa futbolunda yeniden ağırlığını hissettirmeye başladı.

Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1984-1985 sezonunda, Şampiyonlar Ligi'nde ise 1995-1996 sezonunda şampiyonluk görerek "Devler Ligi"ni iki kez kazanan İtalyan ekibi, bu kulvarda 5 kez de final oynamasına karşın amacına ulaşamadı.

UEFA Kupası'nı 3, Kupa Galipleri Kupası'nı 1, UEFA Süper Kupa'yı 2 kez kazanan Juventus, Kıtalararası Kupa'da da 2 kez şampiyonluk yaşadı.

İtalya'da ikinci lige (Serie B) düşürülmesinin ardından tekrar döndüğü Serie A'da son iki sezonun şampiyonu olan Juventus, bu sezon başında özellikle Carlos Tevez ve Fernando Llorente transferleriyle kadrosunu daha da güçlendirdi.

Kopenhag'ın Avrupa'da başarısı yok

Danimarka temsilcisi Kopenhag, gruptaki rakipleri Real Madrid, Juventus ve Galatasaray'a göre, Avrupa kupalarında daha az tecrübeye sahip bir takım.

Ulusal liginde 10 kez şampiyonluğa ulaşmasına karşın, Avrupa arenasında önemli bir başarı elde edemeyen Danimarka ekibi, 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkmayı başarıp son 16 takım arasına kalarak sürpriz bir çıkış elde etmişti.

Kopenhag'ın maçlarını oynadığı Parken Stadı ise Galatasaray için ayrı bir anlam taşıyor. Parken Stadı, sarı-kırmızılıların 1999-2000 sezonunda kazandığı UEFA Kupası'nın final maçına ev sahipliği yaparken, burada Arsenal'i penaltılarla geçen "Cim Bom", Türk futbol tarihinin ilk Avrupa kupasını kazanmıştı. 

Fikstür belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın Real Madrid, Juventus ve Kopenhag ile yer aldığı B Grubu'ndaki maç fikstürü belli oldu.

Sarı-kırmızılılar, B Grubu'ndaki ilk maçını, geride kalan sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde elendiği İspanyol ekibi Real Madrid'le İstanbul'da yapacak. 

Galatasaray'ın grubundaki maçlarının programı şöyle:

17 Eylül 2013

Galatasaray-Real Madrid

2 Ekim 2013

Juventus-Galatasaray

23 Ekim 2013  

Galatasaray-Kopenhag

5 Kasım 2013

Kopenhag-Galatasaray

27 Kasım 2013

Real Madrid-Galatasaray

10 Aralık 2013

Galatasaray-Juventus