Gol sevinci pahalıya patladı

Nicolas Anelka ile kulübü West Bromwich Albion'ın yolları ayrıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Takımı West Bromwİch Albİon'ın West Ham ile geçtiğimiz yıl aralık ayında oynadığı karşılaşmada iki gol atan Nicolas Anelka, yaptığı sevinç gösterisiyle tepkileri üzerine çekmişti.

Fransız yıldızın kaydettiği gol sonrası anti-semitizm sembolü oalrak kabul edilen bir hareket yapması nedeniyle futbol kamuoyu ayağa kalkarken, Anelka, tartışma yaratan hareketi, yakın arkadaşı komedyen "Dieudonne M'bala M'bala’ya destek vermek için yaptığını söylemişti.

Zira M'bala M'bala bir gösteri sırasında aynı hareketi yapınca, Fransa hükümeti tarafından yasaklı listesine alınmış ve sahneye çıkması engellenmişti. Uzun bir süre Anelka'ya herhangi bir yaptırımda bulunmayan İngiltere Futbol Federasyonu, geçtiğimiz günlerde Fransız yıldıza 5 maç men cezası vermişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Anelka ile West Bromwich arasındaki ipler koptu. Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Fransız yıldız; kadroya girebilmesi için kendisine kabul edilmesi mümkün olmayan birtakım şartların öne sürüldüğünü belirtti ve kontratını sonlandırdığını ifade etti.

İngiliz ekibi ise Anelka'nın Twitter'dan yaptığı açıklamaları amatörce bulduğunu belirterek, oyuncunun devam eden sözleşmesinin feshedileceğini açıkladı.