Heurtel 24 sayı attı, Anadolu Efes kazandı

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Anadolu Efes, sahasında Rusya'nın Unics Kazan takımını 104-99 mağlup etti. Anadolu Efes'te Heurtel 24 sayı kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Anadolu Efes, sahasında Rusya'nın Unics Kazan takımını 104-99 yendi.

Bu sonucun ardından Anadolu Efes, ligdeki 3. galibiyetini elde ederken, Unics Kazan ise 5. mağlubiyetini aldı.

Heurtel 24 sayı attı

Anadolu Efes'te Heurtel'in 24, Thomas'ın 20 ve Cedi Osman'ın 16 sayısı galibiyette önemli rol oynadı.

Langford 25 sayı kaydetti

Maçın en skorer oyuncusu ise Unics Kazan formasıyla 25 sayı kaydeden Langford oldu. Konuk takımda Parakhouski 20 sayı üretti.

Perasovic: Daha çok enerji koyduk

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında sahasında Rusya'nın Unics Kazan takımını 104-99 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Velimir Perasovic, kazandıkları son iki müsabakanın ardından bu önemli maçı oynamalarının çok zor olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Perasovic, savunmada istedikleri gibi oynayamadıklarını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"İlk yarıdaki sorun, maça korkarak başlamamızdı. O yüzden kolay sayılar bulmalarına izin verdik ve ilk yarı böyle sonuçlandı. Bence üçüncü ve dördüncü çeyrekte daha iyi oyun oynadık. Maça daha çok enerji koyduk. Böyle bir takıma 104 sayı atıyorsanız iyi bir şeyler yapmışınız demektir. Savunmadaki sertliğimizle hızlı hücumları birleştirerek daha iyi sayı bulduk. Maç içerisinde bireysel olarak çok iyi oynayan oyuncularımız vardı. Maça hazırlanırken rakip takımların avantajlı oldukları pozisyonları nasıl savunacağınızı çalışırsınız. Biz de bunu yaptık."

Pashutin: Gereken sertlikte oynamadık

Unics Kazan Başantrenörü Evgeny Pashutin ise çok zor bir maç oynadıklarını ve deplasmanda göstermeleri gereken sertliği gösteremediklerini söyledi.

Genel olarak maçın ilk yarısının sert geçtiğini ve hücumda performanslarının iyi olmadığını dile getiren Pashutin, "Anadolu Efes ilk yarı hücumda çok iyi performans gösterdi. Deplasmanda oynamamız gereken sertlikte oynamadık. Maçın genelinde topu iyi dolaştıramadık. Üçüncü çeyrekte Heurtel'in pota altına girmesine izin verdik. Maçın son 5 dakikasında yeterince iyi reaksiyon versek de bu, maçı kazanmamız için yeterli olmadı." diye konuştu.

Pashutin, maçın ilk 35 dakikasında Anadolu Efes'in oyun planını yanlış anladıklarını belirterek, "Yanlış reaksiyon verdik. Son 5 dakikada Anadolu Efes asist yapamadı. Bu, bizim savunmadaki kötü anlayışımızdan kaynaklandı. Oyuncularıma bunu anlatamadığım için belki de bu benim suçum." diyerek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir