İngiltere'de zirve Mercedes AMG Petronas'ın

Formula 1 sezonunun dokuzuncu yarışında Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton, kendi seyircisi önünde İngiltere’de ilk sırayı almayı başardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İNGİLTERE - Formula 1 takviminde sezonun dokuzuncu yarışı olan İngiltere’nin Silverstone pistinde Mercedes AMG Petronas rüzgarı devam etti. Ev sahibi pilot Lewis Hamilton, kendi seyircisi önünde yarışı ilk sırada tamamladı. Sıralama turlarında altıncı sırayı elde eden Hamilton, yarışa da bu sıradan başladı. Hamilton, ilk turun ardından dördüncü sıraya, sonrasında ikinciliğe kadar yükseldi. Takım arkadaşı Nico Rosberg’in yarış dışı kalmasının ardından birinciliğe yerleşen Hamilton, damalı bayrağı da ilk sırada gördü. Hamilton, bu sonuçla Malezya, Bahreyn, Çin ve İspanya’dan sonra beşinci kez birinci olmayı başardı. 

Silverstone‘a ilk sırada başlayan Rosberg ise yarış dışı kalarak olası 25 puanı kaçırdı. İlk sırada yarışı bitiren Hamilton, 161 puana yükselerek takım arkadaşı Rosberg’le arasındaki farkı 4’e indirdi ve ikincilikteki yerini korudu. Araç arızası yaşamasına rağmen Nico Rosberg, 165 puanla liderliğini korudu.
Mercedes AMG Petronas, takımlar sıralamasında da 326 puanla birinci sırada yer alıyor.