Ismayilov'dan 3 altın madalya

Erkekler 69 kiloda yarışan milli sporcu Daniyar Ismayilov, koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalya kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 Avrupa Halter Şampiyonası'nda erkekler 69 kiloda Türkiye'yi temsil eden Daniyar Ismayilov, koparma, silkme ve toplamda 3 altın madalyanın sahibi oldu. 

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Spor Sarayı'nda düzenlenen şampiyonanın 2. günündeki erkekler 69 kilo mücadelesinde Türkiye'yi, Daniyar Ismailov temsil etti. 

Koparmada sırasıyla 147, 152 ve 156 kiloda başarılı olan Ismayilov, ilk altın madalyasını elde etti. Fransız Bernardin Kingue Matam, koparmada 146 kiloluk kaldırışı ve tartı avantajıyla rakibinin önünde yer alarak gümüş madalyaya uzandı. Rus Sergei Petrov ise koparmayı bronz madalyayla tamamladı. 

Silkmede de rakiplerine üstünlük kurmayı başaran Ismayilov, sırasıyla 170, 175 ve 181 kilo kaldırarak ikinci altın madalyasını aldı. Petrov silkmede 176 kiloyla gümüş madalyaya ulaşırken, Kingue Matam ise 175 kiloyla bronz madalyayı boynuna taktı. 

Milli halterci Ismayilov, toplamda ise 337 kiloya ulaşarak üçüncü altın madalyasını kazandı. Toplamda Petrov 322 kiloyla gümüş, Kingue Matam 321 kiloyla bronz madalya elde etti.