İstanbul'da e-spor heyecanı

Yapı Kredi Play E-Spor Arena Oyun ve Dijital Yaşam Festivali hafta sonu Hilton Convention & Exhibition Center’da başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapı Kredi Play E-Spor Arena Oyun ve Dijital Yaşam Festivali, İstanbul'da başladı. 

Hilton İstanbul Convention&Exhbition Center'da Hürriyet öncülüğü ve Spor Arena Platformunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen festival, e-spor ve dijital oyun sevenleri bir araya getirdi. 

Festivalle ilgili açıklamada bulunan Hürriyet İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, dijital dünyaya yapılan yatırımlar sonucunda Spor Arenanın kısa sürede platforma dönüştüğünü söyledi. 

Tandoğan, Spor Arena Platformunun sadece futbol, basketbol, voleybol gibi sporları değil dijital dünyanın takım sporlarını olarak kabul gören e-gaming konusunda da takipçileriyle buluşturduğunu belirterek, ''Geleneksel hale gelmesini planladığımız E-Spor Oyun Festivali her yıl sektörün hem tüketici hem de üreticilerini aynı platformda buluşturmak gerçekten çok güzel.'' dedi. 

"Gidilecek yolumuz var"

Yapı Kredi Marka Müdürü Didem Arslan ise sponsor oldukları festivalin genç nesille buluşmada önemli bir platform olduğunu dile getirdi. 

Arslan, e-spor'un dijitalleşen dünyada genç kitlelere dokunmanın en etkili araçlarından olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Dünyada pazar büyüklüğü 1 milyar doların üzerinde olan ve 300 milyonluk bir kitleye ulaşan e-spor, Türkiye'de giderek popülerleşiyor. Hatta futboldan sonra izlenirlikte ikinci sırada yerini alıyor. Şampiyonluk maçlarının izleyici sayısı 1 milyona kadar ulaşıyor. Ülkemizde telefon ve sosyal medya kanalı dahil 30 milyona yakın oyuncu bulunduğu belirtiliyor. Bu rakamlar kulağa iddialı geliyor. Ancak Çin ve Kore gibi ülkelerle kıyasladığımızda Türkiye'de daha gidilecek yolumuz olduğunu söyleyebiliriz. Bu denli büyüme potansiyeli olan bir ekosistemde gençleri odağına alan bir markanın bu pazara uzak kalması düşünülemezdi. Bu sebeple gençlerimizi e-spor dünyasındaki kitlelerle buluşturmayı önemsiyoruz. İki gün sürecek festivalimizde yaklaşık 5 bin kişiyi bekliyoruz.''

Festival yarın sona erecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir