İşte karara tepkiler!

Kulüpler Demirören'in açıkladığı TFF'nin şikeye ilişkin tarihi kararlarını tartışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören şike kararlarını açıklamasının ardından kulüplerden farklı sesler yükseldi.
 
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener "Şimdi biz UEFA'ya gideceğiz" derken, Galatasaray Yıldırım Demirören'i istifaya çağırdı. Fenerbahçe yönetimi ise konuyla ilgili olarak, 2 Mayıs Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyecek.
 
153114_k.jpg
 
 
Galatasaray'dan istifa sesleri

Galatasaray Kulübü'nden yapılan sert açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü, TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır" denildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik sürece ilişkin duyurduğu kararlarla ilgili yapılan açıklamada, alınan bu kararların kamuoyu vicdanında büyük bir düş kırıklığı yarattığı ifade edildi.

"Bu kararlar Türk kamuoyunun zekasıyla alay etmek, adalet duygusunu hiçe saymak ve uluslararası kuralları görmezden gelmektir" denilen açıklamada, "TFF bu tutumuyla Türk futbolunu telafisi mümkün olmayan bir çıkmaza götürmektedir. Başından itibaren Galatasaray'ı şike çamuruna bulaştırma çabası ve 'Bu sürece Galatasaray'ı da dahil edebilirsek işin içinden daha kolay çıkarız' zihniyeti bugün somut biçimde ortaya çıkmıştır. Bu durum açıkça göstermektedir ki, TFF yönetimi artık Türk Futbolunu temsil eden, haklarını savunan, futbolumuzu ileriye götürmeye çalışan bir organ olma niteliğini kaybetmiştir. Galatasaray Spor Kulübü bu nedenlerle TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır" şeklinde ifadeler kullanıldı.

"Gelinen nokta gerçeklerin halı altına süpürülmesinden başka bir sonuç doğurmamıştır"

Galatasaray Kulübü'nün, bugüne kadar hiçbir kulübün ve şahsın cezalandırılması ya da verilecek cezanın şekliyle ilgili bir talepte bulunulmadığı belirtilen açıklamada, "Bugüne kadar sabır ve iyi niyetle izlediğimiz süreçte gelinen nokta ne yazık ki, gerçeklerin halı altına süpürülmesinden başka bir sonuç doğurmamıştır" ifadesi yer aldı.

Genel kurulda büyük bir çoğunlukla 58. maddenin değiştirilmemesi yönündeki kararın hiçe sayıldığı, TFF yönetiminin, en üst organı olan genel kurul kararının aksine hareket ederek, ağır maddi ve manevi sorumluluklar aldığı ve ülke futbolu adına çok büyük riskler altına girildiği savunuldu.

Açıklamaya şöyle devam edildi:
"Tekrar belirtmekte yarar görmekteyiz. Galatasaray Spor Kulübü olarak bugüne kadar hiç bir kulübün, hiçbir şahsın cezalandırılması ya da verilecek cezanın şu ya da bu şekilde olması yönünde ne açık, ne de kapalı kapılar ardında bir talebimiz olmamıştır. Arkasında durduğumuz ve taviz vermeyeceğimiz tek ilke, sürecin adil, hukuka uygun ve inandırıcı biçimde yönetilmesi, futbolumuz adına kamu vicdanının tatmin olacağı kararların alınması yönünde olmuştur. Ancak bugüne kadar sabır ve iyi niyetle izlediğimiz süreçte gelinen nokta ne yazık ki, gerçeklerin halı altına süpürülmesinden başka bir sonuç doğurmamıştır. Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak tüm camiamızın ilk günden itibaren sürdürdüğü soğukkanlı duruşundan taviz vermeyeceğine, herhangi bir provokasyona alet olmayacağına inancımız tamdır."

Trabzonspor UEFA'ya gidiyor

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) "şike" sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, TFF'nin kararları ve 58. maddede yapılan değişikliklerin neyi içerdiği konusunda incelemeler yaptıklarını belirterek, "TFF'nin açıklaması yeni bitti. Çok net ifadeler kullanmam şimdilik doğru olmaz" dedi.
 
Şener, Türkiye'yi Avrupa'da bu sezon başarıyla temsil etmiş bir kulüp olduklarını ifade ederek, "Fenerbahçe ile bizi aynı kefeye koyup PFDK'ye sevk etmeleri yanlış. Ben neden disiplin kuruluna gideceğim. Etik kurulu da 'yeterli belge yok' diyor. UEFA her türlü cezayı verir. Şikenin sahaya yansımadığını hangi aletle ölçmüşler. Infantino'ya 1 hafta önce mektup yazdım. Bir karar vereceklerini söylediler. Geçen hafta randevu talep ettik. 'Görüşürüz' demişti. UEFA'ya rağmen bu iş bitmez, mümkün değil. Şimdi biz UEFA'ya gideceğiz" diye konuştu.
Şener, konuya ilişkin yarın daha geniş kapsamlı açıklama yapabileceklerini de sözlerine ekledi.
 
Fenerbahçe toplanıyor
 
Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere, 2 Mayıs Çarşamba günü basın toplantısı düzenleyecek.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleştirilecek basın toplantısının saat 14.00'te başlayacağı bildirildi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir