Kara Kartal şampiyon döndü

Siyah-beyazlı takım, Anadolu Efes'in 1996 yılında aldığı Koraç Kupası'nın ardından erkek basketbolunda Türkiye'ye ikinci kupayı getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fransa'nın Elan Chalon takımını 91-86 yenerek basketbolda Avrupa'nın üç numaralı organizasyonu FIBA EuroChallenge Kupası'nı kazanan Beşiktaş Milangaz, basketbol branşında ilk Avrupa kupasını müzesine götürerek tarihi bir başarıya imza attı. Beşiktaş Milangaz, Anadolu Efes'in 1996 yılında aldığı Koraç Kupası'nın ardından, erkek basketbolunda 16 yıl aradan sonra Türkiye'ye ikinci kupasını getirdi. O dönem adı Efes Pilsen olan Anadolu Efes, İtalyan Stefanel Milano takımını İstanbul'daki ilk maçta 76 68 yenmiş, ikinci maçı deplasmanda 77-70 kaybetmesine karşın, 1 sayı farkla kupayı kazanmayı başarmıştı. Bu sezon, Türkiye Kupası'nı da kazanan Beşiktaş Milangaz, basketbol branşında ilk Avrupa kupasını müzesine götürmüş oldu.

Ataman'ın 2. Avrupa kupası

Anadolu Efes'in Koraç Kupası'nı alan teknik kadrosunda da yer alan Ataman, antrenörlük kariyerinde İtalya'nın Montepaschi Siena takımı ile Saporta Kupası'nı kazanmıştı. Ataman, ikinci kez başantrenörü olarak bir takımı Avrupa'da şampiyonluğa taşıdı.

Beşiktaş Milangaz'ın kupa serüveni

Siyah-beyazlı ekip, bu sezon Avrupa macerasına ULEB Avrupa Kupası ile başladı. Bu organizasyonda eleme maçında Belçika'nın Dexia Mons Hainaut takımı ile eşleşen siyah beyazlı ekip, kendi sahasındaki ilk maçı 78-70 kazanmıştı. Ancak Beşiktaş Milangaz, deplasmanda rakibine 11 sayı farkla 74-63 mağlup olunca ULEB Avrupa Kupası'ndan elendi ve yoluna FIBA EuroChallenge Kupası'nda devam etti. Macaristan'ın Debrecen Kenti'nde oynanan ve Fransa'nın Elan Chalon takımını 91-86 yendiği final karşılaşmasıyla kupaya ulaşan Beşiktaş Milangaz, Avrupa macerasında 16 maçta 14 galibiyet aldı.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir