Kartal yuvasına 3 golle veda etti

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3-0 yenen Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'na 3 puanla veda etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek BJK İnönü Stadı'na galibiyetle veda etti.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Gençlerbirliği savunmasının uzaklaştıramadığı topu alan Veli, ceza alanı önünde sert vurdu, üst direğe çarpan top ağlarla buluştu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

45+1. dakikada Mustafa'nın pasıyla ceza alanına yakın bir yerde topla buluşan Olcay, ceza alanına girdiği anda güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

Mücadelenin ilk yarısını siyah-beyazlı takım 2-0 önde tamamladı.

73. dakikada Mustafa ve Olcay'ın paslaşmasında ceza alanında  son olarak meşin yuvarlağı Holosko aldı. Bu oyuncu yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-0.

Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'ndaki son karşılaşmasında Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti.

Dolmabahçe'de tarihi gün

Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında oynanan ve yenilenecek BJK İnönü Stadı'ndaki son maç olma özelliği taşıyan karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Beşiktaş formaları ve bayrakları ile maça gelen 32 bin taraftar, son resmi maçta BJK İnönü tadı tribünlerini tamamen doldurdu. Çok sayıda taraftar da stada giremedi.

Beşiktaşlı futbolcular, ısınmak için sahaya çıktıktan sonra tribünlere giderek, taraftarlara çiçekler attı.

Siyah-beyazlı taraftarlar da futbolcuların bu jestine alkışlarla karşılık verdi.

Nostaljik tezahüratlar

Siyah-beyazlı taraftarlar, BJK İnönü Stadı'na geçmiş yıllarda söyledikleri tezahüratları yaparak veda etti.

1980'li yılların "1, 2, 3 gol yetmez Metin, Ali, Feyyaz atsın, Beşiktaşım şampiyon olsun" tezahüratını yapan taraftarlar, eski futbolcularını da unutmayarak, Daniel Amokachi, Fani Madida, İlhan Mansız, İbrahim Üzülmez, Mehmet Özdilek, Koray Avcı, Baki Mercimek, John Carew, Mattias Delgado, Ricardo Quaresma ve Pascal Nouma lehine tezahüratlarda bulundu.

Aybaba yine ıslıklandı

Öte yandan taraftarların son haftalarda teknik direktör Samet Aybaba'ya gösterdiği tepki Gençlerbirliği maçında da sürdü. Taraftarlar, Aybaba'nın ismi anons edilirken, ıslıklarla protestoda bulundu.