Kartal'ın pençesi Demba Ba

Beşiktaş Avrupa Ligi C Grubu'ndaki 4. hafta maçında rakibi Partizan'ı 56 ve 62. dakikada Demba Ba'yla bulduğu gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş Sırbistan'ın Partizan takımı 2-1 yenerek gruptaki puanını 8'e yükseltti.

Fenerbahçe derbisinde aldığı mağlubiyetin moralsizliğiyle Partizan'ın karşısına çıkan Beşiktaş, organize paslarla rakibin üstüne gitti. Gökhan ile tehlikeler yaratan siyah-beyazlı takım, bulduğu iki pozisyonda gole ulaşamadı. Yüzde 65 topla oynama oranı yakalayan ve 4 korner atışı kazanan ev sahibi takım, özellikle golcü oyuncusu Demba Ba'yı etkili noktalarda topla buluşturamadı. Sadece Gökhan ile etkili olabilen Beşiktaş, ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

Topu tamamen Beşiktaş'a bırakan Partizan, Cenk Gönen'in koruduğu kalede pozisyon üretmekte zorlandı. Rakibinin ceza alanına kazandığı tek korner atışıyla gelebilen Sırp ekibi, soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

16. dakikada Beşiktaş, gol için ilk denemesini yaptı. Gökhan'ın ceza alanı önünde yerden sert vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı. 

18. dakikada siyah-beyazlı takım, bir kez daha Gökhan ile rakip kalede etkili oldu. Motta'nın soldan güzel ortasında arka direkte topla buluşan genç oyuncu, meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta gönderdi.

29. dakikada pas trafiğini iyi yapan Beşiktaş bu sefer Olcay ile kaleyi yokladı. Veli'nin pasıyla topu ceza alanı önünde alan bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Fazla pozisyonun olmadığı mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

İkinci yarı

İkinci yarısı devam eden mücadelede Beşiktaş, 56. dakikada Demba Ba'nın penaltıdan bulduğu golle Partizan karşısında 1-0 öne geçti.

62. dakikada Sivok'un asistini Demba Ba ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a taşıdı

Maçın 78. dakikasında konuk takımdan Markovic attığı golle skoru 2-1 yaptı.