Kocaeli, yeni stadı için gün sayıyor

Kocaeli'de yapımı süren, dış cephesi, kentin simgesi olan pişmaniyenin çekme anındaki görünümünde olacak 33 bin kişilik stadın inşaatı yüzde 98 oranında tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kocaeli'de yapımı süren, hem ulusal hem de uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapması hedeflenen 33 bin kişilik stadın ağustos ayında futbol oynanacak duruma geleceği bildirildi.


Kentte görev yapan basın mensuplarına stadı gezdiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, burada yaptığı açıklamada, stadyumun inşa çalışmalarının yüzde 98 oranında tamamlandığını belirtti.

Stadın ağustos sonu itibarıyla futbol oynanacak duruma geleceğini, şu an açılış için bir tarih vermediklerini vurgulayan Çintimar, "Buranın büyük bir organizasyonla açılması hepimizin gönlünden geçiyor. Şu an için bir tarih vermiyoruz ama bu sezon itibarıyla inşallah futbol oynanacak. Şu andaki bütün planlamalarımız Kocaelispor'un ilk maçını burada oynaması üzerine." diye konuştu.

Çintimar, tribün koltuk montajlarının tamamlanmak üzere olduğunu anlatarak, şu bilgileri verdi:

"Stadımızın koltuk sayısı 33 bindir ancak seyirci kapasitesi 37 bine kadar çıkmaktadır. Stadyumumuzda 54 loca mevcuttur, bunların bazılar onar bazıları da kırkar kişilik planlanmıştır. Yükseklik ve görüş açısı olarak Türkiye'deki en iyi stadyumlardan biridir. Aynı zamanda ses ve ışık anlamında da çok öndedir. Çim zemin şuan hazır ancak güçlenmesi için belli bir sürenin geçmesi gerekiyor. Zemin alttan ısıtmalıdır."

Stadın Türkiye'deki en sağlam zemin üzerine inşa edildiğini vurgulayan Çintimar, 9,5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olduğunu ifade etti.